Országos kéktúra 17. nap

Magyarország Sümeg

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 18.  - 2012. máj. 19. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 064 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. jún. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Elérkeztünk 4 napos túránk utolsó napjához. Ma Bobáig vonatoztunk, onnan eltekertünk Káldig, ahol folytatjuk kéktúránkat. Útközben még befejeztem a tegnapelőtt defekt miatt félbe hagyott geoládámat. Mára a szél is teljesen elcsendesedett, így már napsütésben tekertünk egész nap. Mondjuk az idővel eddig sem volt gondunk, mert végig jó túrázós időnk volt. Ez annak fényében volt igazán jó, hogy otthonról azt hallottuk, hogy esik meg hideg van.
Káld után kicsit vakvágányra futottunk, ehhez kellett a kéktúra jelek hanyag felfestése. Egy elágazásnál túlfutottunk, hosszas keresgélés után találtunk rá újra kéktúra jelzésre. De ahogy haladtunk érzékszerveim egyre inkább tiltakoztak az irány miatt. De amikor újra megláttam a fúrótornyot, ami mellett már ma eljöttünk párszor, rájöttem pont visszafelé irányba megyünk. Ez a fúró torony szerintem beleégett a retinámba, annyiszor láttam ma. A Tacskándi patak környékét egész szépen körbejártuk, volt olyan dombocska, ahol négyszer tekertünk el. 12 km-t tekertünk itt pluszba, ezzel szépen rámelegítettünk a mai napra. Hát bizony így hosszú volt az út Hosszúperesztegig. Begyűjtöttük a pecsétet és tekertünk tovább. A Szajki tavak előtt Csaba megkapta 2. defektjét. De a tóig még eltudott tekerni. Ott egy stégen megszerelte, addig én elmentem egy geoládát begyűjteni. Szerencséje volt Csabának, mert pont ma reggel ragasztotta be a tegnapelőtti defektes gumiját. Mai napon már volt egy két holtpontunk, de azt pihenéssel és némi energia bevitellel enyhítettük. Csaba folyton emlegette, hogy szinte minden állatot láttunk már ami hazánkban előfordul, csak vaddisznót nem. Hát ennek is eljött az ideje, egy csapat csíkos kismalac ugrott be előlünk a bokrok közé. Kisvásárhelyen a pecsételő hely mellett egy játékos kutyus szórakoztatott minket. Kilökdöste nekünk a kapu alatt labdáját, hogy dobáljuk el neki. Szép lassan elénk került Sümeg vára, néhány km után pedig oda is értünk. Csaba tovább szaporította defektjeinek a számát, de a hátralévő pár km-t már letekerte vele. Én még az állomáson begyűjtöttem utolsó pecsétünket. Jól elszaladt ez a nap is, 8 óra elmúlt mire leszálltunk a nyeregből. Csaba még neki ült defektet javítani. De miután beragasztotta, még ott volt a lyuk a folt mellett. Újabb ragasztás, de ekkor még mindig ott volt lyuk, valószínű másik oldalára ragasztott. Ekkor én már a hasamat fogtam úgy röhögtem. Miután felkerült a 3. folt is és újabb két lyuk került elő mellette, sejtettük nagyobb a baj. Ekkor már a könnyem is folyt a nevetéstől. A hibát ott követte, hogy nem vízben nézte meg hol a lyuk, mert rögtön kiderült volna, hogy van legalább 6 is rajta. Valószínű ahogy defektesen tekert több helyen is kiszúrta egymás mellett a gumit. Ekkor feladta a ragasztást, majd holnap vesz egy új gumit. Másnap délelőtt sort kerítettünk a Sümegi vár meglátogatására is. Mert bizony ez egy csodálatos vár, legszebb magyar várak egyike. Igaz előtte én is gumit cseréltem, mert volt egy lassú defektem. Én körbe bicajoztam a várat, majd belülről is körbe jártam. Igazán szépen rendben van, kihagyhatatlan ha valaki erre jár. Én már innen vártól egyenesen tekertem az állomásra és indultam haza.
Mai kéktúrám 45,2 km volt, teljes tekerésem viszont 77,5 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 43,1 %-t (485,7 km), a teljes kéktúrából 24,5 %-t (620 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina