Országos kéktúra 18. nap

Magyarország Sátoraljaújhely

Ott-tartózkodás ideje: 2012. júl. 20.  - 2012. júl. 20. (1 nap)

0 hozzászólás I 775 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mai túrámmal megkezdem második évemet a túrában. Az elmúlt egy évben szépen haladtam, 21 túrát nyomtam, közel 800 km megtettem a túrából, ami közel a harmada. Remélem hasonló tempóban jön a következő év is.
Ma vonattal le Sárospatakra, mivel nem régen itt hagytam abba, és van egy 15 km szakaszom, hogy összekössem az OKT-t az Alföldivel.
Sárospatakon geoládával kezdtem, majd eltekertem Makkoshotykára. Innen rá a kékre, és tekerés tovább. Rögtön az elején volt egy kis keresgélés, egy fatolvajtól kértem útbaigazítást. Réten és mezőn át, lassan közeledtek a hegyek. Cirkáló tanyánál kecskék társaságában beszereztem az aktuális pecsétet. Egy kutya is morgott a közelben, jelezvén, hogy ő is itt van. Mertem remélni, hogy valahová kivan kötve :) Innen már az erdőben tekertem, a sok bogár nehezítette utamat. A tegnapi eső sajnos nekik kedvezett, megállni szinte nem is lehetett, mert azonnal megleptek a szúnyogok és más bogarak. Elértem a Bányi-nyerget, itt válik szét a kéktúra. Az OKT folytatja Hollóházáig, a másik bekötő ágon eljutunk Sátoraljaújhelyre ahol egybeér az Alföldivel. Kicsit betekertem Rudabányácska felé, itt aszfalt út volt. Bornemissza forrásnál ládáztam egyet, még el a vadászházig, ahol nyomtam egy pecsétet. Ezen a részén volt némi eső, de inkább csak szemerkélt. Innen vissza Bányi-nyeregig, majd irány Sátoraljaújhely felé. Itt letértem kicsit a kéktúráról, hogy a közeli csúcsokon meglátogassam a ládákat. A várdomb felé haladva, próbáltam rövidíteni, de csak egy kis utat találtam. Néztem is, hogy ember vagy állat járta ki. Egy idő után aztán rájöttem, hogy ember tuti nem, egy állat megy rajta az meg én vagyok, hogy idekeveredtem. Ráadásul a várhegy melletti hegyet támadtam be, na akkor árkon bokron le a völgybe. Át egy táboron, és végre fel a várhegyre. Itt nagyjából még 160 lépcsőfok fogadott. Ahogy lassan érek fel a tetejére látom rabok jönnek velem szembe, gondoltam megléptek a várbörtönből. De aztán megláttam a vállapos kísérőket is. Ezek szerint inkább építették a várbörtönt. Fent még 2 kőműves dolgozott is a vár romjain, amiből sajna alig maradt valami, viszont a kilátás szép volt. Láda is meglett, sőt egy másik utat is találtam lefelé, amin jobb volt leereszkedni. Innen át a Kálváriához. Pincék között haladtam, egyiknél sikerült vizet vételeznem, ami már igazán jól jött. A kálvária tetejéig még megszenvedtem, el is fogyott az erőm. Fent csak kiterültem a füvön és feküdtem néhány percet. Aztán elbotorkáltam a ládáért, fotóztam kicsit és indulás a városba. Mára ennyi domb elég volt, még lett volna egy, de az ma esélytelen. Még a városban is ládáztam kicsit, majd irány a vonathoz.
Mai kéktúrám 11,6 km volt, és még hozzá 5,4 km bekötő az Alföldiig, mai teljes tekerésem viszont 65 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 44,1 %-t (497,3 km), a teljes kéktúrából 31 %-t (787,8 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Magyar  Română  Slovenčina