Országos kéktúra 19. nap

Magyarország Kékestető

Ott-tartózkodás ideje: 2012. júl. 23.  - 2012. júl. 23. (1 nap)

0 hozzászólás I 710 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Egerben volt dolgom, így ki is használtam a lehetőséget, hogy Siroknál folytassam kéktúrámat. Idáig kocsival sikerült eljutni.
Egy siroki geoládával bemelegítettem, aztán megkezdtem kapaszkodásomat Kékestető felé. Lassan emelkedett a szint, így egészen sokat tudtam felfelé is tekerni. Az út néhány kivétellel igazán jól tekerhető volt. Egy-két helyen szeder bokrok nehezítették dolgom, össze is karmolt rendesen. Éppen azon tűnődtem, még jó hogy egyszer az arcom nem akad bele. Szerintem 50 métert sem mentem, máris a ajkamnál fogva néztem farkasszemet egy szeder bokorral. Maradjunk abba, hogy nem esett jól. Gazos kőnél egy fiatal párral futottam össze, kihasználtam az alkalmat, pár fotót csináltattam velük. Mai naptól tartottam kicsit, mivel legutóbb nagyon elfáradtam és ez a túra sokkal komolyabb szintekkel van tele. De eddig egészen szépen haladok. De aztán Hármashatártól keményen beindult a mászás. Mikor már azt hittem jól állok, gyorsan le 100-150 méter szintet. Ezt néhányszor eljátszottam. Ma több túrázóval is összefutottam, hétfő révén elég forgalmas nap volt. Utolsó órámban a víz hiánya okozott némi nehézséget, de csak felértem Kékestetőre. Mondhatnám megérkeztem a túrám csúcspontjához. Itt alig találtam meg a ládát. Aztán szomjamat oltottam egy büfénél. Pecsét a szanatóriumnál, és a sípályán keresztül lezúgtam Mátraházára. Itt is egy láda és mai utolsó pecsét. Ez egy kellemes túra volt, nehézségének ellenére egészen jól tekerhető volt. Mondjuk volt benne tolás is rendesen. Benyomtam egy lángost és szépen legurultam Gyöngyösre. Sajnos jóval későbbi vonatot értem el mint gondoltam. Csenge lányom meg anyáméknál van és már izgulnak hol vagyok ilyen sokáig. Ha nem is időben, de haza értem.
Mai kéktúrám 21,6 km volt, teljes tekerésem viszont 52 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 46 %-t (518,9 km), a teljes kéktúrából 31,8 %-t (809,4 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Magyar  Română  Slovenčina