"Csodás" túra Portugáliától-Ausztriáig 3.rész

Franciaország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. jún. 12.  - 2012. júl. 16. (34 nap)

5 hozzászólás I 3 106 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. nov. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Gezu79 Beszámolója

Cimkék: berchtesgaden  franciaország  interrail  párizs  túra  versailles 

Ha érdekel a leírásom részletes leírása, gyere fel a honlapomra, ahol sokkal több mindent olvashatsz a kalandjaimról. http://www.mybiketour.hu/leirasok/turaleiras2012.html
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
tantras - 2013.04.26. 19:00

Barokkos túlzásnak gondolom kijelentésedet, kedves Wiki76. Nem is kicsinek, inkább nagynak. Kétszer felszállni a biciklire és "legnagyobb UTAZÓ"-vá válni??? Szerintem Gezu is csak nevetett ezen, ahogy nekem is fülig ér a szám mióta olvastam. Olyan ez, mint a csigát méltatni fennhangon, hogy ő a legerősebb állat, hiszen cipeli a házát...(Csak ne tévedjen 2 szaladgáló kicsiny gyerek lába alá véletlenül)A másik ami nem tetszik az a mérhetetlenül nagy kontraszt. Felülteted szegényt egy nem létező arany trónra, rabszolgák hada lesi minden kívánságát, a világ hever lábai előtt az első pillanatokban, aztán...mérgeskígyókat dobsz reá, átkos nézésedtől halálnak halálával lakol, arany trónja szurkos sufnira változik, mély, piszkos, patkányokkal teli várbörtönben kínoztatva sínylődik évekig, míg lepra, pestis el nem viszi.


Mekkora fordulatok ezek.


Galilei élt utoljára át ilyet.


Szegény Galilei, a legnagyobb tudós...és


szegény Gezu, a "legnagyobb utazó"! /itt az ongon/

lujza - 2012.08.08. 22:08

Gratula! Szép teljesítmény!Szórakoztató útleírás!:)Nekem semmi bajom a "kármentésedel" és az elgépelések javításával.Csak egy kis megjegyzés:Legközelebb ha Strassbourg-ban jársz feltétlenül menj be az óvárosi részbe (Petite France). Nem véletlenül választották be a világörökségek közé. A katedrálisba ingyen lehet bemenni - mint a legtöbbe Franciaországban - fizetni csak akkor kell ha fel akarsz menni, de a látvány bőven megéri.

lujza - 2012.08.08. 22:08

Gratula! Szép teljesítmény!Szórakoztató útleírás!:)Nekem semmi bajom a "kármentésedel" és az elgépelések javításával.Csak egy kis megjegyzés:Legközelebb ha Strassbourg-ban jársz feltétlenül menj be az óvárosi részbe (Petite France). Nem véletlenül választották be a világörökségek közé. A katedrálisba ingyen lehet bemenni - mint a legtöbbe Franciaországban - fizetni csak akkor kell ha fel akarsz menni, de a látvány bőven megéri.

Gezu79 - 2012.08.03. 11:28

Kedves Wiki,Köszönöm a hozzászólást. Bár nem a legkellemesebb, de hát a negatív kritika a legfontosabb.Megpróbálok jó irányba változni, hogy legközelebb pozitívabban szólj hozzá a beszámolómhoz.

És elnézést kérek a balkáni stílusom miatt, eszem ágában nincs égetni hazánkat.

Bár pár szót védelmemre: a TGV-n és más vonatokon, azért kellett ilyen csúnya tettet elkövetni, mert az InterRail intézménye nem azt nyújtotta, amit olvastam róla.A többi negatív tettemet, pedig próbálom a nullához konvergálni. És ha esetleg megcsúszok nem verem nagydobra.

Az emberi kapcsolataimmal nincs probléma: Petivel megbeszéltük, hogy ennek így kellett lenni, és ha ő nem haragszik, akkor szerintem senki ne tegye.
Ha negatívan nézek egy emberi viselkedésre, azért van, mert szerintem negatív. Az, hogy sokszor írok negatív hangnemben, az azért van, mert sajnos ennyi rossz élmény ér. Próbálom a pozitívokat is leírni, csak ami természetes, azt az ember ritkán említi meg.
Illetve, azt írta, hogy " alig várod, hogy hazaérkezz és megírd ezeknek az itthoni hülyéknek, hogy mi történt veled" Nem emlékszem, hogy lehülyéztem volna valakit is itthon. Ez azért is lehet, mert a magyar embereket nagyon is értelmesnek, és életképesnek tartom.
A több nick neves dologhoz, csak annyit, hogy jó ötlet, de nem élek vele.
És nem azért módosítom a beszámolóimat többször, hogy a legolvasottabb legyen, hanem mert ha találok benne hibát, azt kijavítom, arról nem tehetek, hogy a rendszer berakja a legolvasottabb beszámolók közé. Azt őszintén bevallom, régebben amikor észrevettem a rendszer hibáját, párszor (max kétszer) éltem ezzel a nagyon ócska módszerrel.
Épp ezért írtam az Ongo üzemeltetőjének, az oldal hibáiról, mert van pár. Ilyen hiba, hogy TROLL-okat engednek be, akik azért vannak, hogy mások napjait megkeserítsék.Mindent összefoglalva, még egyszer köszönöm a hozzászólást, mert valóban a negatív kritika fontosabb, nem szeretem magam álomvilágba ringatni magam. Én is ember vagyok.

Wiki76 - 2012.08.03. 09:54

Kedves Gézu79! Véleményem szerint TE vagy a legnagyobb UTAZÓ itt az Ongo-n. Útjaid tele vannak ötletekkel, tisztelem kitartásodat. Ahogyan Te utazol ennek ? megszelídített ? változata lehet a turizmus egyik lehetséges fejlődési iránya. Mégis fontosnak érzem, hogy megosszam veled két kritikai észrevételem:-Szinte hemzseg a beszámolód ( a régebbiek is ) azoktól a sztoriktól, hogy hol mit loptál, csaltál, próbáltál csalni, buktál le, vagy éppen megúsztad. Aztán itt-ott Te is teszel saját tetteidre negatív megjegyzéseket. Ez szerintem borzalmasan gáz, annyira kelet-európai, annyira balkáni. Nem érvelhetsz semmivel mellette! Megtakarítasz esetenként néhány eurót és égeted magad, Magyarországot és engem is. Te mindezt még harsogva le is írod ide. Ha pl. a TGV jegyed elővételben veszed meg, többet nyerhettél volna vele, mint az út során az összes simliddel. -Nem vagyok pszichológus, de tény, hogy komoly problémáid lehetnek az emberi kapcsolatok terén. Számomra megdöbbentő volt, ahogy előző Alpok körüli utadon otthagyta a nagy olasz semmiben gyermekkori barátodat ? nevezzük Petinek? csak azért mert egy kicsit lezserebb volt és jobb bringás mint Te. Nem számoltam össze, de ebben a beszámolódban is azokra az emberekre, akikkel utazásod során kapcsolatba kerültél úgy 90% -ban csak negatív, esetenként durva jelzőket használsz. Mindenki hülye, gondolod. OK! Ám alig várod, hogy hazaérkezz és megírd ezeknek az itthoni hülyéknek, hogy mi történt veled. Több nick néven 10 pontokat adsz magadnak, addig módosítgatod beszámolóidat, hogy azok mindig a legolvasottabbak között legyenek, idézőjellel kezded a címed, hogy a kereső elsőnek hozza. Nagyon fontos Neked, mit mondanak rólad ismeretlen emberek, de képtelen vagy magad mellett elviselni közülük egyet is. ???Gézu! Egy igazi nagy utazó nem lehet ilyen!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina