Országos kéktúra 20. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 08.  - 2012. aug. 08. (1 nap)

0 hozzászólás I 848 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mai napon ismét a kéktúra volt a főszereplő. Igazából ez egy 3 napos túra lesz, de megszakítással és két helyszínen. Tiszavasváriból vonattal utaztam Solymárra, ma innen folytatom kéktúrámat.
Kezdésként eltekertem a téglagyárhoz, ahol még tavaly abba hagytuk Zotyóval. Innen neki is vágtam a domboknak, már elmúlt 1 óra így csak egy 20 km körüli szakaszt szemeltem ki mára. Hamar jött egy köves felfelé vezető szakasz, de utána már kíméletesebb volt a tekerés. Eljutottam az egri vár másolatához, ahol a filmet forgatták. Körbejártam, kicsit a múltba merengtem, majd tekerés tovább. Kevély-nyeregnél a pecsét gumija hiányzott, valakinek nagyon hiányozhatott egy ilyen. Egy geoláda miatt még felmásztam a medve barlanghoz. Persze nem találtam meg, viszont jól összekentem magam, ahogy a szűk barlang átjárón átkúsztam. Hogy teljes legyen a kép lefelé ereszkedve, megcsúsztam egy gyökéren, próbáltam megúszni, de kormányon átesés lett belőle, be a kövek és gyökerek közé. Jobb kezem és lábam kicsit megsínylette, de komolyabb nem történt. Csobánka környékén a Szentkútnál jól jött egy kis friss víz. Jól esett, pedig igazán rossz íze volt. Ma több helyen találkoztam túrázókkal, itt is volt egy fiatal pár. Itt volt láda, meg is kerestem. Pilisszentkereszt előtt 1-2 km-l elvesztettem a nyomvonalat, így aszfalton értem be a faluba. Alig vártam, hogy találjak egy boltot. Meg is lett hamar, gyorsan vettem kaját. A bolt előtt leheveredtem a kerítés mellett a fűbe és jót lakmároztam :) Utána beszereztem a mai utolsó pecsétemet. Innen áttekertem Pilisvörösvárra. Útközben ládáztam, egy kápolnát kerestem fel. Ahogy mentem lefelé gyalogosan a ládát keresve, egyszer csak megindult alattam a föld. Gyorsan seggre is estem és becsúsztam egy bokor alá, még egy nagy tüskébe jól beletenyereltem. Úgy látom ez nap már csak ilyen lett. Pilisvörösváron is felkerestem két ládát. Láttam a vonatsínek fel vannak szedve, reménykedtem csak az állomásig. Így is volt, vonattal vissza Budapestre.
Mai kéktúrám 18 km volt, teljes tekerésem viszont 46,2 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 47,6 %-t (536,9 km), a teljes kéktúrából 32,5 %-t (827,4 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina