Dél-Dunántúli kéktúra 3. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 13.  - 2012. aug. 13. (1 nap)

0 hozzászólás I 731 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ma korán keltem, mert nagyon ritkám jár a vonat Hodos felé. 5.20-kor már a vonaton ültem. Mivel ilyen közel volt a Szlovén határ, én bizony átmentem Hodosig. Elég korán volt még mindig, nap sem igazán tudott még előkeveredni a felhők közül. Bizony elkelt még a pulcsi, mert 10 fok körül lehetett csak.
Visszatekertem saját hazámba, hamar meglett a kéktúra, de még nem itt kell folytatni.Ha már ilyen korán van, gyorsan egy őzike szaladt el előlem, majd egy 5 fős szarvascsorda keresztezte utam. A gólyák is vígan sétáltak a főben. Talán egy két békának nem indult túl jól ez a nap. Beleképzeltem magam egy béka szerepébe. Egy szép napos napon ébredezek a harmatos főben, a nap fényei már átszelik a fűszálakat. Kinyújtóztatom lábaim, szívom magamba a nap fényét, hogy újult erővel vágjak neki a napnak. Ekkor megpillantok egy hosszú piros csőrt, valami összenyomja testem, aztán sötétség. Így már mindjárt nem olyan jól indul a nap. Eme kis ábrándozás után, csak emberként találom magam, biciklim nyergében tekerve. Őriszentpéteren vettem némi gyümölcsöt reggelire. Kicsit több mint 20 km-nyi tekerés után elértem mai kezdő pontomat Kondorfát. Innen Őriszentpéterig egy nagyon kellemes szakasz következett. Át egy fenyvesen, majd szűk kis úton kanyarogtam. Egy réten leheveredtem kicsit pihenni, néztem a felhők között átszűrődő napsugarakat. Szalafőn volt két geoláda, meg is lett mindkettő. Két napos túrának ez lett volna a vége, de mivel tegnap jól haladtam, ma is tovább tekertem kicsit, Magyarszombatfáig. Majd aszfalton vissza Őriszentpéterre, hogy vonattal eljussak egészen Budapestig.
Mai kéktúrám 31,2 km volt, teljes tekerésem viszont 87,7 km. Eddig megtettem a Dél-Dunántúli kéktúra 24 % (134,6 km), a teljes kéktúrából 37 %-t (939,6 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina