Duna menti kerékpártúra Ausztriában - Day 0 - 2012.08.26., vasár

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 26.  - 2012. aug. 26. (1 nap)

0 hozzászólás I 8 709 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. aug. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar simonattilahun Beszámolója

Cimkék: Ausztria Duna-menti bicikli túra kerékpár Passau Bécs 

Régóta készülök Ausztriába egy Duna menti, pl. Passau-Bécs biciklitúrára. Bár talán szerencsésebb úgy fogalmaznom, hogy régóta dédelgetem az ötletet, mivel a készüléssel csak addig jutottam, hogy megvettem a Duna menti kerékpárutakról egy utikönyvet még 1994-ben.

Na igen, eltelt pár év közben, de minden évben valami más program közbejött...   A tervezgetésnek most vége, megyek és csomagolok. 

Szerencsére megtaláltam a régi, biciklire szerelhető táskámat, gyerekkori barátok a biciklis utikönyvvel. 

Vasárnap egy  gyors bevásárlás a Dec...onban: egy új pumpa, két gumibelső, egy gumijavító-készlet, egy vízálló bicajnadrág és dzseki (remélem, egyik sem fog végül kelleni), tartalékelemek a lámpákba, új fékpofák, és egy új lakat.

Gyors karbantartás a bicajon, fékpofa-csere, lánczsírozás. Riszpekt  Murphy törvenyének: az összes (remélem) szóbajöhető elromlásra megfelelő szerszám bepakolása.

A legnagyobb kihívás a vonatjegy megvásárlása volt, mivel a webes vonat útvonaltervezőben a kerékpár-szállítás checkbox bejelölése azonnal megtöbbszörözte a menetidőt és az átszállások számát. Úgy tűnik, hogy míg utasként egy bécsi átszállással eljuthatok Passauba EC-kkel és IC-kkel, addig biciklistől csak regionális gyorsvonatokon és személyvonatokon utazhatok,  sok átszállással. (A jelek szerint a kerékpárszállítás a vasutaknál megtűrt szolgáltatás, elmesélhetné majd egy bennfentes, hogy miért.)

A MÁV nemzetközi jegypénztárában ülő hölgynek legalább annyi fejtörést okozott a Budapest-Passau biciklis út megtervezése és a jegyének kiállítása, mintha a Holdra kértem volna a jegyet. Ráadásu kicsit bizonytalan volt benne, hogy jó jegyet adott-e mindenre. Holnap kiderül.

Az vonatos útvonaltervet kézzel skiccelte fel egy fecnire, welcome to the XXI. század in Hungary, Balkán, Európa.

Este korai fekvés, holnap indul a nagy kaland. Elöször vonattal Passau-ig, majd lefele a Duna mentén biciklivel Bécsig, vagy ameddig az erőnlétem és az időjárás engedi, vagy ameddig a kedvem tartja.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina