Duna menti kerékpártúra Ausztriában - Day 1 - 2012.08.27, hétfő

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 281 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. aug. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar simonattilahun Beszámolója

Cimkék: Ausztria Duna-menti kerékpár túra bicikli 

Korai kelés, gyors reggeli és kávé, táska felszerelése a bicajra, irány a Kelenföldi pu. Tekintettel a viharos szélre, plusz egy meleg mellény kerül a menetfelszerelésbe.

Az első bonyodalmak 5 méter tekerés után jöttek, elakadt a lánc. Ki tudja honnan, egy darab zsineg rácsavarodott a hátsó váltó fogaskerekére. Bicikli visszatolása az udvarba, táska leszerelése a csomagtartóról, zsineg cibálása, káromkodás, még sok káromkodás, zsineg letekerve, nyakig olajos kéz (ez kicsit képzavaros) :-)

Kézmosás, erőltetett menetű tekerés a pályaudvarra. Vonat sehol, késik. (Egy bennfentes elmagyarázhatná, hogy a Keletitől Kelenföldig hogy a fenébe tud a vonat 10 perc késést összeszedni.)

A vonat végre begördül, biciklis vagon sehol. A kalauz szerint az utolsó kocsi szállítja a bicikliket. Egy olyan kocsi, mint az összes többi, melyekben szintén nincs hova tenni a bicikliket... A bicikli tehát jobb híján elhelyezve a vonat végében, a szemközti ajtónál, majd megállónként áttolva arra az oldalra, ahol épp nincs a peron az adott állomáson. 

Győr, az első átszállás. Másfél óra várónézés. Igazi gyöngyszem a győri váróterem, igazi balkáni színvonal...

A folytatás egy új elővárosi vonaton Bruck a.d. Leitha-ig. Na ezen valóban lehet kerékpárt szállítani, bár csak egy kocsiban. Épp, hogy felférek a bicajjal,  sok bicajtúrázó ül már rajta.

A második átszállás Bruck-ban. Érdekes, hogy ez a nemzetközi vonat teljesen pontosan érkezik, pedig nem a szomszédból jön. Külön vagon a kerékpároknak, a bicikliseknek ülőhelyekkel mellettük. Korrekt.

Érkezés Bécsbe. Nyeregbe fel, irány a Westbanhof. iGO becélozva, 5-6 kilométer csak. Útközben bizonyítást nyer Murphy törvénye: kilazul és lefittyen a helyéről a visszapillantó tükröm. Bebizonyosodik az is, hogy nem jó ötlet a szerszámokat bepakolni elsőként a táskába, mivel így legalulra kerülnek. :)

Érkezés a Westbanhof-ba, ahol  újabb meglepetések várnak. A vonatjegyem nem jó, nem tartalmazza a kerékpár-szállítást mégsem. Valamint a vonat, amire ülnöm kéne, nem szállít kerékpárt. Újratervezés. Kicsit később érek ma Passau-ba. :(

Másik vonat, kiegészítőjegy. A nyomtatóból egy kattintásal kiesik a menetrendem. (Ezek szerint van már ilyen, csak a MÁV nem hallott még erről.) :) Sprint a vonathoz. Ez sima IC vagon, a végében két biciklinek akasztó. Praktikus, kivéve a biciklis csoportoknak. :)

Amstettennél kisüt a nap, Linznél pedig már hétágra süt. Végre!

A mai, utolsó átszállás Welsben várt rám. A várakozási időbe belefért egy gyors kerékpáros városnézés is. Helyes, rendezett város, de semmi különös. :)

Passau ellenben gyönyörű. Három folyó találkozásánál fekszik, itt folyik össze a Duna, az Inn, és a náluk jóval kisebb Ilm folyó. fura, hogy Duna marad a nagy folyó neve, mivel Passaunál az Inn jóval szélesebb a Dunánál. A folyók vize nagy csalódás, egészen barnásan koszos a víz, főleg az Inné.

Este még vár rám egy gyors városnézés, mivel reggel már indulni szeretnék a bicajjal. A városháza óratornyához éppen egy harangjáték elejére érek oda, majd át a Duna-hídon, és hegymászás jön a fel Burg-ba. Lélegzetelállító kilátás fogad fent, a háros folyó kuszálta belváros egészére fantasztikus kilátás nyílik a kb. Gellérthegy magasságú dombról. Egy másik úton lejutok a hegyről, és sétálok még egyet a folyópartokon, és közben kipróbálom az összes hidat. Végül még bolyongok egyet a sötétben a hangulatos belvárosi sikátorokban és keskeny kis utcákon.

Holnap indul a bicajtúra. :)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina