Lengyelország, Krakkó, a Krakkói Jagelló Egyetem Botanikus Kertj

Lengyelország Krakkó

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 07.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 817 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. okt. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Lengyelország Krakkó botanikus kert arborétum 

Aki végig követte a beszámolóimat, az látta, hogy ahol egy botanikus kert a látóterünkbe került, azt igyekeztünk megtekinteni, itt sem volt másképp. A nevét azért írtam ki ilyen hosszan lengyelül, mivel ez a neve, így lehet a térképen megtalálni. A belvárostól nincs messze, ha úgy alakul, akkor gyakorlatilag fél óra alatt egy laza sétával el lehet érni. A Mikolaja Kopernika utcából nyílik a bejárata (megjegyzés: Lengyelországban az utcanevek mindig birtokos esetben vannak és nem Kopernikusz utca (röviden, magyarul), hanem Kopernikusz utcája).
Nem a legnagyobb, nem a legszebb botanikus kert amit láttam, de megtekintésre igen alkalmas, a belépőjegy sem horror (6,5 PLZ/2012). Az látszik, hogy egyetemi botanikus kert, elsősorban az oktatást szolgálja. Ami igen fontos és számomra szokatlan volt a lengyelektől, hogy miért pénteken vannak zárva a pálmaházak. Mi ezen fennakadtunk, nem tudtuk azokat megnézni és a jegy sem volt olcsóbb, mintha látogathatóak lettek volna.
Talán ez volt az egyetlen érthetetlen dolog ezen az utazáson (soha ne legyen nagyobb problémám). Miért nem hétfőn vagy kedden?
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina