Lengyelország, Ojcówi Nemzeti Park, Jaskinia Łokietka (barlang),

Lengyelország Ojców

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 06.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 399 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. okt. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Lengyelország ojców barlang nemzeti park 

Mint azt már írtam, az Ójcówi Nemzeti Park hasonlít Aggtelek környékére. Miután mészkőből épül fel a terület, logikus, hogy sok barlang található itt. Miután Mi barlangmániások vagyunk, logikus volt, hogy legalább egy barlangot meglátogattunk. Az, hogy ez a legjobb választás volt-e, vagy vannak ennél szebb barlangok, azt nem tudtam megállapítani (mivel csak ezt az egyet láttuk), de ha ragaszkodom az igazsághoz, akkor azt kell mondanom: nem ez a legszebb barlang, amit láttam. A választás alapja az volt, hogy a turista térképeken, az információs táblákon ez volt a legnagyobb betűkkel jelezve.
Miután úgyi akartunk egy jót kirándulni, így az, hogy egy elég magas dombra kellett a völgy aljáról felmenni és ráadásul eléggé meredek úton, ez nem okozott problémát. A barlang meg olyan volt, amilyen, végül is nem mindegyiknek kell szupernek lennie.
Maga a neve abból adódik, hogy Władysławie Łokietku-t Krakkóból kiűzte II. Vencel cseh király, aki ebben a barlangban talált menedéket és a legenda szerint egy pók beszőtte a kisméretű bejáratot és ezért az üldözök nem találták meg. A bejárata eredetileg tényleg kicsi lehetett, mivel egy mesterséges vágaton kell a tényleges bejárathoz bemenni. A barlang látogatható része nem túl nagy, kb 300 méter és igazából három nagyobb teremből áll. A viszonylag hosszú tájékoztatással úgy 35 perc alatt végeztünk a barlanggal. Miután az egész nagyjából egyforma volt, nem csináltam túl sok képet. Aki erre jár, végül is megnézheti, de hátha a többi barlang szebb.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina