Ausztria, Wachau, SzG3

Ausztria Dürnstein

Ott-tartózkodás ideje: 2009. ápr. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 585 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. okt. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria wachau duna 

Most csak néhány fényképet csatolok a helyhez, mert a többit az adott konkrét helyen lehet majd látni. Itt most a Wachauról szeretnék néhány szót szólni. Ez az osztrák Duna-szakasz legszebbnek tartott része. Bécstól csak egy ugrás, majdnem végig megy odáig egy S út (2x2 sávos). Az egyik jellegzetessége a képen látható teraszos szőlőművelés. Kiváló a boruk (borok!!). Ahol nem termelnek szőlőt, ott sárgabarackfa van. Tavasszal az egész Wachau virágba borul a sárgabarackfa virágzásakor. Erre egy egész iparágat építettek ki, minden, amit a barackból elő lehet állítani azt elő is állítják (pálinka (snapsz), likőr, lekvár, stb). Abszlolut első osztályú áruk. Ebből a két dologból és a turizmusból kiválóan megélnek. A Duna mindkét oldalán kiváló kerékpárút. A kerékpárút mentén sok, kifejezetten a kerékpárosokra specializálódott panzió (javítóműhely, kerékpárosoknak való dús reggeli) van. Az itteni osztrákok talán még az országos átlagnál is kedvesebbek. Halat sütnek sok helyen (nem vagyok egy nagy halevő, de el kellett ismernem, eszméletlen fínom volt). Helyi specialitás a laberl, ez egy zsemle féle, nagyon finom, a Wachauban mindenhol kapható. Itt minden a vendégért van és ezt szó szerint kell érteni!
Persze azért néhány képet feltöltöttem az itteni látnivalók egy részéről, de a legtöbb a panoramion látható (lásd a webcímen keresztül).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo