Magyarország, Ferihegy, Repülõgép Emlékpark, SzG3

Magyarország Vecsés

Ott-tartózkodás ideje: 2012. júl. 21.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 130 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország vecsés ferihegy repülő 

Az unokámat nagyon érdeklik a repülőgépek (a kertünkben is mindig megnézi az elszálló gépeket), ezért elhatároztuk, hogy szombaton elmegyünk megnézni a Ferihegyi Repülőteret, majd a repülő skanzent. A repülőtérnél rögtön fennakadtunk az ajtón, a kilátó terasz zárva volt. Némi gutaütéses tánc kis helyen, majd megpróbáltuk oldalról megnézni a repülőteret, de nem igazán működött a dolog. Így átmentünk a repülőgép skanzenbe.
Egy meglehetősen pucér placcon vannak kiállítva a gépek, kitéve az időjárás viszontagságainak, az egész egy esetlegességet sugall. Ezzel együtt jó volt megnézni a gépeket, mivel a 80-as, 90-es években ezekkel igen sokat repültem (IL 18, 1969-ben, TU 134 és TU 154 a jelzett időben). Meg itt volt az AN 2-es is, ezzel repültem többször is Tengizbe a repülőtérről (kb 1,5 órás út volt egy irányba). Ezekbe a gépekbe lehetett bemenni, ill. a TU 154-esnek a pilótafülkéjébe is. Lilinek nagyon tetszett, veszettül rángatta, azt amit rángatni lehetett (hajtómű szabályozás, kormány, még az ablakot is kinyitotta), alig lehetett elrángatni a géptől, a végén még egyszer vissza kellett jönni ide.
Röviden a története:
A szovjet csapatok kivonulásakor kezdődött a dolog, a Budapest Airport kapott egy IL 14-est a szovjet csapatoktól. Még néhány géppel bővült a géppark és bent a repülőtéren a MALÉV hangár mellett tárolták azokat. Egy idő után a BA kiszervezett minden nem üzemeltetési feladatot, így ezeket a gépeket is. Végül alapítványi formában mutatják be a gépeket ezen a területen.
Konklúzió: ha már valaki egyszer kijött a Ferihegyi Repülőtérre valami ok miatt és még nem látta, egyszer talán érdemes megnézni.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina