Magyarország, Herend, SzG3

Magyarország Herend

Ott-tartózkodás ideje: 2012. aug. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 358 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország herend porcelán 

Amióta a 8-as úton közlekedem, mindig is izgatott, hogy mi is az a modern épület az út mellett. Azt tudtam, hogy híres a herendi porcelán és talán ezzel kapcsolatos az épület is. Most végre volt időm megnézni, meg az idő is szép volt. A község nagy szerencséje, hogy a főút nem megy keresztül rajta, így viszonylag csendes. A főutcának mondható Kossuth Lajos utcában található a Porcelán Manufaktúra (gyár), melynek a bejárata végre nem egy gyárat, hanem egy "művészeti" alkotó műhelyt próbál jelezni. nekem tetszett. Mellette található a porcelánmúzeum. Maga a modern épület együttes a Porcelanium nevet viseli, található itt egy mini manufaktúra, étterem és porcelánbolt. Nem lenne Herend Herend, ha nem lenne tele porcelánbolttal. Vannak régebbi épületek és vannak újak is, amelyek helyet adnak ezeknek a boltoknak. Ami nagyon tetszett az az, hogy a boltok előtt nagyon szép előkerteket csináltak, így inkább villa, mint bolt hatásuk van. Jó a parkoló is, mert nem csak megállni lehet itt, mivel rengeteg asztal és pad is van. A parkoló mellett egy kis tó is van, itt nagyon kellemesen lehet pihenni. A tó túlsó oldalán már az említett 8-as főút található.
Az egyik képen látható Farkasházi Fischer Mór szobra, ő az itteni porcelángyártás felvirágoztatója volt, Farkasházi Tivadar ükapja
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo