Németország, München, SzG3

Németország München

Ott-tartózkodás ideje: 2010. júl. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 330 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: németország münchen marienplatz frauenkirche templom városháza 

Svájc felé menet két éjszakát a városban töltöttünk, napközben a Schlosspark Nymphenburgot (lásd OTT) és a Botanischer Gartent (lásd OTT) néztük meg, csak mindkét nap kora este mentünk be a városba. Tetszett is meg nem is. Ami nem tetszett: a legszemetesebb város volt az eddig látott nyugati városok közül (itt most a Belvárosról beszélek), különösen a Karlstor környéke, valamint a számunkra szokatlan létszámú törökök, arabok, és egyéb fekete leplesek jelenléte volt nagyon zavaró. Ráadásul nem a gazdag németek szolgáinak tűntek, a legmenőbb boltokban vásároltak, a legdrágább szállodákban laktak, a legjobb éttermekben szinte csak Őket lehetett látni. De hát hol vannak a németek?, kiáltottunk fel. Meg is találtuk Őket, úgy látszik kiszorultak a Belváros nagy részéről, elsősorban a kertvárosi részekben leltük fel Őket, mindenesetre furcsa volt (noha nem történt semmi, csak a létszámuk....). Most vissza Münchenhez:
A sok feketecsuhás ellenére azért megnéztük a belvárost. München méretéhez képest nem túl nagy, gyakorlatilag a Karlstor és az Isartor közötti szakaszon található. A központja a Marienplatz, itt található az új városháza (lásd OTT), a régi városháza. A Karlstor felé haladva jobbra található a Hirmer, Európa legnagyobb férfi áruháza.E mögött található a híres Frauenkirche, München egyik jelképe. A belvárosi részen több is tér is található, ezek közül nekem a Platzl tetszett e legjobban (ez volt a legnémetesebb rész a belvárosban, kevés fekete csuhással).
A belváros mellett megnéztük még a botanikus kertet (lásd OTT), ill. egy jót sétáltunk a Nymphenburg kastély hatalmas parkjában.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina