Németország, München, Új városháza (Neues Rathaus), SzG3

Németország München

Ott-tartózkodás ideje: 2010. júl. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 573 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: németország münchen városháza 

Münchenben az egyik legimpozánsabb épület az Új városháza. Hatalmas tömbjét könnyű a belvárosban úgy gyalog, mint metróval megtalálni.
A fényképekről csak annyit, hogy amikor bementünk a városba, este 7 körül volt az idő, a városházához este 3/4 8-kor értünk s ilyen szép időnk volt.
A müncheni új városháza az egykori piactér, a Marienplatz egész északi oldalát elfoglalja. A neogótikus épületet-tömböt Georg Hauberrisser építette 1867 és 1908 között. A főhomlokzaton bajor királyok, választófejedelmek és Münchent szimbolizáló szobrok, allegorikus figurák állnak. A tér felőli homlokzat körülbelül 100 méter hosszú, a torony pedig 85 méter magas. A torony rejti Európa egyik legnagyobb harangjátékát (Glockenspiel). A több mint negyven harang 4 különböző dallamot játszik három kettedes oktávban. A harangjáték része az erkélyen megjelenő több mint 30 figura, amelyek két jelenetet elevenítenek fel. Az alsó sorban az ún. Schäfflertanz (kádártánc), a felsőben V. Vilmos bajor herceg Lotharingiai Renátával kötött házassága alkalmából rendezett lovagi tornára emlékeztet.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina