Magyarország, Felsõszölnök, SzG3

Magyarország Felsőszölnök

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 24.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 244 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország felsőszölnök hármashatár

Ha vicces akarnék lenni, akkor arra a kérdésre, hogy hogyan kerültem ide, azt válaszolnám, hogy Alsószölnökön keresztül. De valójában nem ez volt az alkalom, inkább oka volt a dolognak. Innen akartam megközelíteni a hármas magyar-osztrák-szlovén határt. Most elsőre nem sikerült, mivel elég messze volt a falutól (4,5 km, ami egyébként nem egy táv nekem, csak időm nem volt elég most. Majd inkább az osztrák oldalról). Itt viszont már meg lehet említeni, hogy ez község tényleg Magyarország legnyugatibb települése. Valamint eléggé be van zárva az osztrák és szlovén határ közé, 1989 előtt itt "viszonylag" elég nehéz lehetett a közlekedés. Igaz, e miatt az Őrségben a táj megmaradhatott többé kevésbé az eredeti formájában. A levegő tényleg kitűnő, a fák épek, egészségesek. A faluról azt kell tudni, hogy ez a legszlovénabb település (a szlovének aránya kb. 90 %). E miatt itt található az Országos Szlovén Önkormányzat központja is. Van egy szép katolikus temploma és egy szlovén tájháza is. Meg persze a környéken szinte minden faluban fellelhető uniós park (vagy játszótér). Soha egyikben sem láttam gyerekeket játszani, vagy felnőtteket sétálni, pihenni. Híres az önkéntes tűzoltó egylete is.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata