Magyarország, Hatvan, SzG3

Magyarország Hatvan

Ott-tartózkodás ideje: 2011. jún. 16.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 374 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország hatvan grassalkovich kastély zagyva 

Nemrég Hatvanban voltam hivatalos úton, így elhatároztam, hogy megnézem a várost. Eddig sohasem voltam itt, ill. régebben átmentem néhányszor rajta, elsősorban ha É felé fordulva Hollókő, Somoskő, stb. felé mentünk kirándulni. De valahogy Hatvant megnézni soha nem akarózott. Mint kiderült, erre végül is jó okom volt.
Hatvan a Zagyva partján fekszik, régebben mezőgazdasággal foglalkoztak és az ehhez kapcsolódó ipari termeléssel (cukorgyár, konzervgyár). Ez jó részt megszűnt.
Ha jól belegondolunk, akkor egyetlen látványossága a Grassalkovich kastély lenne, ha működne. Kívülről viszonylag szépen rendbe hozták, de ismereteim szerint belül semmi nincs, a hozzá csatlakozó kastélyparkot pedig felveri a gaz és a sitt. A múlt héten olvastam, hogy itt vadászati kiállítást akarnak a közeljövőben létesíteni. Nem tudom, hogy ennek milyen létjogosultsága lenne, az ennél Budapesthez sokkal közelebbi gödöllői Grassalkovich kastélyhoz is szerintem kevesebben látogatnak, mint az megérdemelné. Hatvan azért hatvan kilométerre van Budapesttől, pont az ellenkező irányba, mint amerre a turisták közlekedni szoktak. Szerintem egy kastélynak berendezett kastély sokkal nagyobb vonzerőt képviselne (lásd a számtalan cseh kastélyt). Bár ismerve a gazdasági lehetőségeinket, valószínűleg még a vadászati kiállítás is csak álom marad, legalábbis a közeljövőt illetően. Pedig a hatvani Grassalkovich kastély megérdemelne egy esélyt (a hatvaniakról nem is beszélve). Tehát itt nem a szervezés hiányosságai, hanem a látnivalók hiánya, ill. a meglévő lehetőségek rossz kezelése okozta a rossz közérzetemet a hatvani látogatásommal kapcsolatban.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo