Országos kéktúra 21. nap

Magyarország Galyatető

Ott-tartózkodás ideje: 2012. nov. 12.  - 2012. nov. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 919 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Végre ez a nap is eljött. Rég voltam már kéktúrán, sajna így adta az időm. További nehézség, hogy már minden pont távol van tőlem, ahol folytatni tudom. De most egy Budapesti út után pont kapóra jött ez a szakasz. Reggel az idő elbizonytalanított, álltam a keletiben csepergő esőben, menjek ne menjek. Meglátjuk, irány Gyöngyös ott majd kiderül. Útközben is hol esett, hol biztatónak tűnt az idő.
Gyöngyösön nem esett, így belevágtam. Először tekerés fel Mátraházára, ott kell folytatnom a kéktúrát. Útközben levadásztam két geoládát. Felfelé melegem volt, kabát hamar a hátizsákba került. Hát bizony elszaladt az idő, dél elmúlt mire felértem. Innen indult az igazi menet, még mindig csak felfelé, egy kis lefelé menettől eltekintve. Sártól tartottam, de nem nagyon van, így egészen járható az út. A defekt sem maradt ki a mai napból. Ragasztottam egyet és irány tovább, még jól is jött némi pihenő. Lassan leöltöztem, sapka az ülésre került, addig is puhább kicsit. A késő őszi táj nagyon szép volt, igaz nem sok mozgás volt, túrázókkal csak lent Mátrafüred környékén találkoztam. A közel 25 km felfelé menet azért kivette az energiámat, a végén már elég sok bicikli tolás is volt benne. Újabb két geoláda lett meg, utóbbi pont Galyatetőn. Itt bizony elkezdett cseperegni az eső. A tetőn a toronynál két fószer szerelt valamit. Valszeg valamit nem jól csináltak, mert volt egy nagy csattanás, még az is hátra ugrott egy métert amelyik csak nézte a másikat. Nagy baj nem történt, mert buherálták tovább. Végre eljött a várva várt lefelé menet. Az eső miatt felakartam venni a sapkát, de bizony nem volt az ülésen. Visszanéztem, de nem láttam, az az isten meg nincs, hogy visszamenjek keresgélni. Haladtam lefelé, de bizony az eső sokat rontott a helyzeten, csúszik is, kezd saras is lenni az út. A 4-s vonatot már nem érem el, így marad az 5-s. Jól álltam, de miután kezdett sötétedni, már az 5-s is veszélybe került. Kék jelzést sem láttam már rendesen, egy helyen túl szaladtam vagy 500 métert. Uccsó 4-5 km már sötétben ment. Sár, eső és sötét nem igazán volt jó kombináció. Végére már eléggé össze sároztam magam. A mátraverebélyi vasútállomásra beérve azon csodálkoztam, hogy nem estem el az út utolsó részén. Vonatig volt még 10 perc. Jól jött a vonat, mert eső nem akarta abba hagyni, igaz inkább csak szemerkélt, de már az sem esett jól. Jó sárosan felszálltam a vonatra és irány hazafelé. Mai napom végén az Országos kéktúra féltávjához érkeztem, még ennyi és kész is van :)
Mai kéktúrám 27,6 km volt, teljes tekerésem viszont 52 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 50 %-t (564,5 km), a teljes kéktúrából 38,1 %-t (967,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina