Szerbia, Palics, SzG3

Szerbia Palics

Ott-tartózkodás ideje: 2010. nov. 14.  (1 nap)

0 hozzászólás I 824 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. nov. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Szerbia Palics 

Szabadkáról Szeged felé visszamenve gondoltam megnézem a korábban nagy hírű Palicsot. Sajnos ugyanazt tapasztaltam, mint Szabadkán, van néhány szép új épület, de a zöme sajnos romlik. A tóparti sétányt éppen viakolorozták, de nem biztos, hogy pont erre kellene költeni. Újságokban olvastam, hogy állítólag a tó vízminősége is erősen romlik, a híres Női Fürdő épülete (némileg hasonló a hévizi tóteraszhoz) nagyon leromlott. Talán ezekkel kellene foglalkozni. Ilyenkor persze az egész tópart kihalt, olyan mint a Balaton ősszel, semmit nem lehet csinálni, csak sétálni. Ráadásul kifogtam azt a félórát, amikor viharos erejű volt a szél. Erről a helyről viszont a Tátra jutott eszembe, néhány monarchia kori épület ezekre a tátrai épületekre hajaz.
A parton láttam egy katamarán hajót (olyan közepes balatoni méret, amiről először azt hittem, hogy egy partra vetett roncs, de mint kiderült ez a rendezvényhajó a tavon.
Van itt egy kis állatkert, látszik, hogy próbálkoznak, de ennek ellenére nagyon szocreál a kialakítása (ellentétben a Zlin-Lesná-i állatkerttel, lásd OTT). Lehet így is, lehet úgy is állatkertet csinálni. Mivel volt időm, egyszer megnéztem, de talán többet nem.
"Természetesen" itt is összefutottam a Szabadkán fellelt magyar katonákkal, itt már ismerősként üdvözöltük egymást. Nagyjából annyit lehet Palicsról írni, ami nagyon sajnálatos, mert akár szép is lehetne (talán nyáron, jó időben).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina