Szlovákia, Kassa, mozdonyfesztivál a fűtőházban, SzG3

Szlovákia Kassa - Kosice

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 21.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 839 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. dec. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: szlovákia kassa mozdony fesztivál fűtőház 

Most van egy kis időm, így rátérhetek arra, hogy minek az okán keveredtünk el Kassára, ha ez eddig sehogyan sem sikerült. Ez a mozdonyparádé volt a fűtőházban. Azok, akiket ez nem érdekelt, azok leszállhattak a főpályaudvaron, majd a szerelvényt áttolták a fűtőház mellé. Onnan leszállva lehetett eljutni a kiállítási részre. Akik ismerik a cseh mozdonyok fazonjait, azok tudják, hogy Európában teljesen szokatlan, néha igen furcsa kinézettel bírnak, de ezek adják a bukéjukat is. Miután a mozdonyok zömének becenevei is vannak, e fura formák miatt érdekes nevek alakultak ki, mint pld. Búvár, Bardotka, Papagáj, Kocur, stb. Itt most a Búvárokból volt négyféle változat kiállítva a többi mozdony és szerelvény mellett.
Egy kis Katka nevű mozdony volt a kiállítás reklám figurája (kivételes keskeny nyomtávú).
A mozdonyokat úgy mutatták be, hogy egyenként előjöttek a fűtőházból a fordító korongra s ott lehetett megtekinteni teljes terjedelemben (egyébként - mint az a képeken látszik, az elejük kilógott a fűtőházból, a nagyobb részük pedig a fűtőházban volt, így elég nehéz volt a fényképezés, a fényviszonyokról nem is beszélve. Szerencsére két ritkább darabot az állomáson el tudtam csípni, csak akkor meg zuhogott az eső. Minden mindig nem jöhet össze). Persze a régebbi mozdonyokon kívül korszerűbb motorvonatok is láthatóak voltak, ezek közül mutatok be kettőt. Itt volt egy retro festésű dízelmozdony, egyik társa részt vett tavaly a nagy Gőzmozdony fesztiválon a Vasúttörténeti Parkban (Budapest), mint vendég, majd elkaptam Vác állomáson, ahogy haladt hazafelé (ezt pedig itt kaptam el a főpályaudvaron). Persze mérete lényegesen kisebb volt, mint a Vasúttörténeti parkban megtartott gőzmozdony fesztivál, de oknak jó volt, hogy eljöjjünk Kassára.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo