Magyarország, Kőszeg, SzG3

Magyarország Kőszeg

Ott-tartózkodás ideje: 2012. dec. 19.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 794 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. dec. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Magyarország kőszeg jurisics város templom 

Ahogy telik az idő, egyre kevesebb hely lesz, amit Szentgotthárd vonzáskörzetében be tudok mutatni (vagy egyre távolabb található, munkaidő után pedig már sehová nem lehet menni, mert most már du. 4 után sötét van). Most alkalmam volt egy rövid időre átruccanni Kőszegre, ahol utoljára még a gimnáziumi éves tanulmányi kirándulások alatt voltam. E miatt, meg a miatt is, hogy láttam, a vidéki városok azért fejlődnek, főleg itt a nyugati országrészen, viszonylag nagy várakozással tekintettem egy kőszegi kiruccanás elé. Ebből a szempontból azért itt csalódtam, mert a központi részeket leszámítva (és ott sem mindenhol volt megfelelő a színvonal) eléggé lepukkadtnak láttam a várost. Ez egy kicsit megdöbbentett, mert nem ezt vártam. És itt most az elhanyagoltságról beszélek és nem arról, hogy mondjuk egy felújítás alatt természetszerűleg egy épület csak annak befejezése után nyeri el végső külsejét. Itt egész utcatömbök szinte gettószerűen le voltak pusztulva. Szokás szerint azért inkább a szép részeket mutatom majd be. Sajnos a Jurisics várral nem volt szerencsém, mert bár kívülről szép volt, a kapun egy kiragasztott cetli arról tájékoztatott, hogy a vár felújítás alatt áll, minden határidő nélkül (de erről majd egy másik bejegyzésben). Ha valamit ki kellene emelnem, az a Jurisics tér és a Fő tér környéke. Ezek a terek majdnem egybefolynak, csak egy kis köz köti össze ezeket a Hősök tornya alatti kis utcával. Na, amilyen a Jurisics tér, olyannak kellene lennie egész Kőszegnek, ez a tér hibátlan, benne a szerintem legszebb kőszegi épülettel, a Városházával. Még az udvari rész is szép, egy kicsit felvidéki hangulattal. Ugyancsak szépek a Fő téri polgárházak és az itt található templomok is szépen fel lettek újítva.
Részemről kissé felemás Kőszeg megítélése, de a szép központi részek (meg az egyszer valószínűleg elkészülő Jurisics vár) miatt azért érdemes megnézni.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo