Csehország, Adrąpach-i sziklák, SzG3

Csehország Adrspach

Ott-tartózkodás ideje: 2006. júl. 05.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 866 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. dec. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Csehország szikla Adrąpach 

Az Adrąpach-i sziklaváros egy természeti csoda (és ilyenből itt van rengeteg). Homokkő sziklák olyan tömege, hogy ha valaki nem nézte meg személyesen, akkor ezt el sem tudja képzelni. A szépségéről nem is beszélek. Az egészben az a szép, hogy a nagy része akár kerekes kocsival is bejárható! A bejárattól a sziklatóig gyakorlatilag egy széles és vízszintes út vezet végig. Itt van egy gyönyörű kis barlang, ahol a tóból kikerülő víz zuhog lefelé (ezt a csehek még telefonkártyára is feltették). Itt balra fordulva egy kis lépcsősoron kell a tóhoz felmenni (főidényben némi várakozással), hogy a sziklák közé beékelt tavon tutajozhassunk (ez úgy 15-20 perc). Nem a beszállási helyre visznek vissza, hanem egy másik kikötőnél tesznek ki. Innen egy kis kerülővel vissza lehet jutni a lépcső aljához. Ha innen közvetlenül visszamegyünk a bejárathoz, akkor ez egy 2 1/2 órás túra. Mi nem ezt tettük, hanem ahogy mentünk visszafelé a bejárathoz, találtunk egy leágazást balra (kb 300 m-re a tótól). A kialakítása alapján hullámvasútnak neveztük el, mivel lépcső fel - lépcső le - lépcső fel - lépcső le .... jött egymásután. Mondanom sem kell, hogy a látvány egyszerűen fantasztikus volt. Erre tényleg rá lehet mondani: ezt látni kell! Az út befejezése is fantasztikus volt: elértünk egy ház (legalább 3 emeletes) méretű sziklatömböt, ami középen ketté volt hasadva. Ezen kellett kimenni a területről. Olyan keskeny volt, hogy a legtöbb helyen csak lapjával lehetett menni! Klausztrofóbiások valahogy kerüljék meg (nem tudom, hogy lehetséges-e), ugyanis legalább 30 m hosszú ez a keskeny rés! Ez után a sziklákat kívülről megkerülve egy turista úton vissza lehet jutni a bejárathoz. Ez a túra így kb. 4 óra hosszú!
Virtuális túra a webcímnél!
Utóirat: az égészben az a poén, hogy maga a környék úgy néz ki, mintha a Dunántúlon járnánk, szinte semmi nem utal arra, hogy mi van itt (de máshol sem), így aki nem tudja, hogy ezek a sziklavárosok itt vannak, semmi esélye, hogy megnézhesse. Ráadásul még a főútról is jócskán le kell térni (persze kitűnő úton), tehát véletlenül nem lehet ezekre ráakadni. Amit viszont itt láttunk az az, hogy a hollandok viszont tudták, hogy ide érdemes eljönni, annyian voltak, mint a hollandok (oroszok). Ebben a régióban is el lehet tölteni legalább 3-4 napot, mire a legfontosabb sziklavárosokat megnéztük.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo