Országos Kéktúra 22. nap

Magyarország Nagyhuta

Ott-tartózkodás ideje: 2012. dec. 29.  - 2012. dec. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 182 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. dec. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Közel az év vége. Ünnepekben lazulás, így már nagyon vágytam egy tekerésre. Tomi barátommal meg is beszéltük szombaton mindenképpen tekerünk. Péntek este eldöntöttük kéktúrázunk. Kicsit tartottunk, nehogy túl meleg legyen, mert akkor saras lesz az erdő.
Korai vonattal indultunk, Jött még Tomi barátnője Piros is. 9 órakor Sátoraljaújhelyen voltunk az állomáson. Eddig pont a felénél járok az Országos kéktúrának, így a mai napon kezdem a másik felét. Rudabányácskán keresztül el a mai kezdő pontunkhoz. Az idő már most nagyon jó volt. Sütött a nap, de a talaj még fagyos volt, jól döntöttünk, hogy jöttünk. Igaz hamar nehézségekbe ütköztünk, a jéggel valahogy nem számoltunk. Felfelé esélytelen volt tekerni, sőt néhol még menni is. Az eleje nagyon lassan ment, 1 óra alatt alig 3 km-t haladtunk. Sokat mentünk felfelé, ezért utána sem volt száguldás. Néha még lapos terepen is toltuk. Elég hamar kiderült, hogy max a Füzéri várig juthatunk el ma. Nap közepén aztán már jobban haladtunk. Piros szidta is jeget - annyira utálom a jeget. Alig fejezte be a mondatot, seggre is esett. Innentől ő még óvatosabban haladt a jégen, már ott sem ült fel ahol simán lehetett tekerni. Mi Tomival élveztük a jégen való egyensúlyozást. Mondtam is Tominak - úgy kell vele bánni mint a hímes tojással. Ja ja - válaszolta, és már esett is el a biciklivel. Később ő még egyszer közelebbről megnézte a jeget. Többször voltam én is kritikus helyzetben, de szerencsére mindig megúsztam. Vágáshután és Nagyhután át haladtunk a hegyek között. Aszfalt csak néha néha vetődött alánk. Találkoztunk túrázókkal, mások is kedvet kaptak a mai szép napon. Állat világ is több helyen megmutatta magát, hol őzek, hol egy róka keveredett elénk. Bózsváig jutottunk ma, talán Füzér még belefért volna, de nem akartunk sötétben tekerni Sátoraljaújhelyre. Bózsván még egy geoládáért megmásztam egy kis sziklát. Innen tárult elém a mai nap legszebb látképe. A Füzéri várat pillantottam meg, mögötte magasodott a Nagy-Milic. Ezzel ért véget mai kéktúránk. Tekerés vissza Sátoraljaújhelyre, aztán vonattal haza. Néhol kicsit döcögős volt ez a mai nap, de kár lett volna kihagyni.
Mai kéktúránk 18,3 km volt, teljes tekerésem viszont 64,7 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 51,7 %-t (582,8 km), a teljes kéktúrából 38,8 %-t (985,5 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Magyar  Română  Slovenčina