Csehország, Cseh Svájc Nemzeti Park, SzG3

Csehország Hrensko

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 01.  - 2009. júl. 08. (7 nap)

0 hozzászólás I 4 620 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. dec. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: csehország cseh svájc szikla patak hrensko 

Ha Szász Svájc ismertségét 100-nak vesszük, akkor Cseh Svájc ismertsége Mo-n valahol a 0 és az 5 között van. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki még legalább hallott volna róla. Ez persze a cseheket nem nagyon zavarja, mivel a többi helyhez hasonlóan nem nagyon reklámozzák, mégis tele vannak csehekkel (itt van működő és széles középosztály). A kitűnő, de nem hivalkodó túrafelszereléseikkel ott vannak mindenhol. Itt is. Itt néhány szó a cseh időjárásról. Amint kiléptünk a Kárpát medencéből, teljesen megváltozott az időjárás is.Azt, hogy 5 napig vagy két hétig hét ágra süt a nap, azt itt felejtsük el (ha mégis az van, az csoda). Egy nap akár 5-10-szer is változhat az időjárás, egy órája még sütött a nap, most esik, de valószínű hogy egy óra múlva ismét süt. Vagy fordítva. Itt senkit nem érdekel az időjárás, aznap valamikor biztos lesz jó idő is, ha meg esik, akkor felvesszük az esőkabátot. Tehát az időjárás ne zavarja meg azt, hogy szép helyen kiránduljunk, meg hogy jól érezzük magunkat. Ez itt is minden nap így volt. Legeklatánsabb példa: a Kamenice patak völgye, ahol csónakázni is lehet (kell - mert gyalog nem lehet átjutni két szakaszon), odafelé szakadt az eső (szurdok, csónakázás, fantasztikus táj, tömött csónak, szakadó eső, 0 fénykép - visszafelé ugyanez, de szép napsütés, fényképek).
Visszatérve a Nemzeti Parkhoz. Szerkezete azonos a Szász Svájc Nemzeti Parkhoz, mivel egy és ugyanaz, csak a határ vágja ketté. Még a területe is kb. ugyanakkora. Nyugatról az Elba határolja, északról a német határ. Keletről és nyugatról is jól behatárolható, hogy hol ér véget, mivel szinte egy határozott vonal mentén megy át mezőgazdasági területekbe.
Jó kiinduló pont Hřensko, innen az ismertebb helyek jól megközelíthetőek (parkolási díj). Ha egyenesen keletnek tartunk a patak mellett, akkor eljutunk Kamenica völgyébe (lásd OTT, Edmundova soutěska szakasz), ahol az alábbiak szerint lehet kirándulni: gyaloglás - csónakázás - gyaloglás (itt egy meredek lépcsőn ki lehet jutni Meznába) -csónakázás - gyaloglás. Egyszerűen utánozhatatlan látvány.
Ha Hřensko-ból északnak vesszük az irányt, akkor fel tudunk menni a Pravčická brána-hoz (lásd OTT) (Prebischtor), amely Európa legnagyobb homokkő hídja. Ezen kívül még számtalan túralehetőség adódik (kitűnő utak, jelzések, információ), csak rengeteg idő kellene.
Tehát ugyanazoknak van itt a helye, akik Szász Svájcot is szereti: szép hely, viszonylag kis szint különbségek, sziklák, sziklák, sziklák, erdők, csend, nyugalom, tisztaság, kitűnő menedékházak: koszt, sör. Tényleg, mi kell még? (talán lehetne közelebb!?)
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo