Indiai-Óceán

Kenya Mombasa Royal Star - Indiai Óceán

Ott-tartózkodás ideje: 2005. nov. 04.  - 2005. nov. 11. (7 nap)

0 hozzászólás I 7 084 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar majorfabian Beszámolója

Cimkék: Comore-szigetek  hajó  Indiai-Óceán  Madagaszkár  nászút  Zanzibár 

majorfabian értékelése:

5

Az értékelések összesen:

5

Eddig 1 utazó értékelte.

Leírhatatlan:)

Még sosem voltunk tengerjáró hajón (kompot kivéve), és nekem nagyon megtetszett. 130 fő utas, ugyanannyi személyzet. Az utasok többnyire angol, német és holland nyugdíjasok (nagyon kedvesek, bejárták már a világot, és jól el lehetett velük dumálni akármiről), a személyzet többnyire filippínó és indonéz. A táncoslányok bulgárok:)

Egy hetes út, az útvonal:
Mombasa - Zanzibár - Comore szk. (Mayotte) - Madagaszkár - Comore szk. (Anjouan) - Mombasa. Két olyan nap volt, mikor nem kötött ki a hajó, a többi napon mindig volt többféle fakultatív kirándulás, ezeket nem érdemes kihagyni, mert egy-egy nap ezeken a szigeteken nem sok, és nem árt, ha nem neked kell kitalálnod, hogy most mihezt is kezdj magaddal.

A kaja valami fenomenális, a második-harmadik nap már megszokja az ember a hétfogásos vacsorát. Urak öltönyt-nyakkendőt ne felejtsenek el vinni, minden nap más a dress code. Én kicsit "magyarnak" éreztem magam, de szerencsére legalább vászonnadrág meg ing volt nálam.
Minden este zenés-táncos program, azzal a kevés fiatallal még bulizni is lehetett valamennyit, de azért inkább a pihenésről szólt ez a hét.

Nászútnak ideális!

Zanzibár:
Kikötésünk előtt egy héttel kisebb zavargások voltak, így tele volt rendőrrel és katonával minden út. Inkább érdekes volt, mint zavaró...
Először a városon át kimentünk egy erdőbe, ahol hemzsegtek a majmok. Jópofák, de nagyon közel nem engedik az embert. Ezután lementünk a nyugati tengerparton egy kis kikötőig, ahol hajókra szálltunk, és irány a víz. Szerencsénkre az ígéretnek megfelelően tényleg találkoztunk delfinekkel. Amint megláttuk őket, eléjük kormányzott a helyi hajósfiú, és mi meg csobbantunk a vízbe. Nem vagyok gyakorlatlan úszó, sőt, uszony is volt rajtam, de azért vad delfinekkel együtt úszni nem kispályás dolog: én kb 50 méter után köptem ki a tüdőmet, de hatalmas élmény volt. Valahogy nekem sokkal szimpatikusabb, mint egy medencében idomított delfineket simogatni. Bár az igaz, hogy így persze nem érhettem hozzájuk, mert mikor túl közel mentem, rámnéztek, röhögtek, és egy farkcsapással máris 5 méterrel odébb voltak...

Comore-szigetek - Mayotte
Az első meglepetés: nincs útlevélellenőrzés, sem vízum, merthogy az EU területére léptünk, pontosabban Francia földre. Az egyetlen tényleg helyi termék a boltban a vaníliás mirinda volt, amit több napnyi küzdelem után sikerült elfogyasztanunk. Nem ajánlom senkinek:)
Taxit béreltünk, és átutaztunk a szigeten a déli part strandjára, ahol rajtunk kívűl nagyjából 5 ember lehetett az egész partszakaszon, meg persze néhány majom. A vízben a partnál hatalmas teknősökkel lehetett úszkálni, ők nem féltek tőlünk. Mayotte nemezti kincse az Ylang-ylang virág, mely, ha jól tudom, a világ leginkább használt parfüm-alapanyaga. Sofőrünk tört nekünk egy ágat, ami a hajókabinban még napokig emlékeztetett minket a hely varázsára az erős illatával.

Madagaszkár:
Fakultatív kirándulásunk egy helyi arborétumba vitt minket, ahol a jellegzetek helyi növényeket és állatokat volt alkalmunk megismerni. Azt hiszem, a képek magukért beszélnek. Ami érdekes volt, az a rengeteg gyerek a parton, akik persze mind valami pénzre vártak a turistáktól, de amúgy igen kedvesek voltak. A fotók közül ajánlom az iskola ablakán keresztül készített képet, melyen látszik, hogy a sok pici fekete nebuló között ott ül egy kis albínó is.
Ezután újra csónakba szálltunk, és átmentünk egy másik szigetre strandolni. Figyelem! Aki nem mozog otthonosan a vízben, netán egy kicsit fél is tőle, ugyanakkor szeretne látni természetes környezetben szép színes halakat - nagyon sokat -, az menjen ide:) A strandolás közben elkészítették a helyiek az ebédet, ez is igen ízletes volt. Gyönyörű hely...

Comore-szigetek - Anjouan:
Rossz időnk volt. Illetve csak ködös és esős. Egészen hihetetlen a hely: a turisták most kezdték felkapni, de ennek még nyoma sem látszik. A szigeten a legszebetűnőbb jelenség a mocsok. Nincs hulladékgyűjtés, merthogy nem gazdaságos; a lakosok nem fizetnék meg, a kormánynak meg nincs pénze arra, hogy megfinanszírozza az egészet, így inkább levisznek mindent a tengerpartra, és a dagályra bízzák. Nem túl gyönyörködtető látvány, de szerves része a szigetnek.
A sziget legmagasabb pontjáról egészen fantasztikus kilátás nyílik a környékre. Majd legközelebb megnézzük, ugyanis épp egy nagy felhőben volt a csúcs, mikor odaértünk, ezért - mert hát egy "kilátóból" mindenképp kell képet csinálni, lefényképeztem a helyi tehenet a felhővel a háttérben. Viszonylag olcsón lehet vaníliát kapni. És remélem, hogy a turizmus meghozza a szükséges változásokat a szigeten a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás területén is...

Nézd meg a többi galériát is!

Anjouan
Mayotte
Zanzibar
Madagascar
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina