Magyarország, Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, Gõzmozd

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 18.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 574 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: budapest  diesel mozony  gőzmozdony  Gőzmozdony fesztivál  Magyar Vasúttörténeti Park  magyarország  motorkocsi  mozdony  villany mozdony 

Most kivételesen nem a helyről írok (azt már korábban megtettem), hanem egy eseményről. Szeptemberben családdal ellátogattunk a Vasúttörténeti Parkba, a gőzmozdony fesztiválra. Egyik ok az volt, hogy amatőr szinten vonat (mozdony) fényképezéssel is foglalkozom (http://www.panoramio.com/user/5819864), másodszor az unokám, aki lány és csak 2 és negyed éves, nagyon-nagyon érdeklődik a vonatok, elsősorban a gőzmozdonyok iránt. Ezeket pedig hol lehet a legjobban megnézni, mint a gőzmozdony fesztiválon! Ami miatt ezt a beszámolót írom, az az, hogy az ilyen jellegű rendezvényekre azért szeretünk eljárni (pld: repülőnapok is), mert azon túl, hogy a bemutatók tárgya is igencsak érdekel bennünket, az ehhez csatlakozó szervezés is igencsak megfelelő. Látszik, hogy a vasút egy igen szervezett valami (ami érthető a baleset veszélyessége miatt is, valamint nagyon sok embert érint a tevékenysége). Jó volt látni működés közben ezeket a monstrumokat, nekem személy szerint a németek hatalmas gőzmozdonya tetszett (a videón piros kerekekkel látszik majd). Állapota olyan volt, mintha éppen akkor hozták volna el a gyárból vadonatújan. Itt lehetett megtekintené a II. János Pál pápa életét bemutató szerelvényt és a kormányvonat előfutóját is Totus Tuus-os címerrel (Totus Tuus: II. János Pál jelmondata, Teljesen a tiéd). Nagyon kellemes érzésekkel távoztunk. A rákövetkező hétfőn még egy élményben volt részem, ahogy reggel kiértem Vácra, a vonatom után rögtön megjelent egy szerelvény, ami soha nem látott összeállításban közlekedett: volt benne magyar villanymozdony, cseh diesel mozdony, cseh gőzmozdony és több történelmi vagon (köztük étkezőkocsik is). Szerintem ilyen összeállításban ez a vonat talán soha többé nem lesz (vitték haza a csehek a cuccaikat). Több képet most nem teszek fel ide, akit érdekel, megnézheti a fenti címen, vagy eljuthat a webcímkén közölt lapon keresztül.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo