Csehország, Prága, SzG3

Csehország Prága

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 474 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: csehország prága hradzsin tyn templom 

Prágát nem mutatom be, mivel azt látni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen sok felkiáltó jellel. Mi tavaly úgy kerültünk ide ismét, hogy haladtunk a Cseh (és Szász) Svájc fel és nem lehetett megállni, hogy ne álljunk meg ismét itt. Nekem a nagyvárosok közül még Bécset is megelőzi. Csak néhány tippet adok, azoknak, akik erre igényt tartanak. Kötelező megnézni: Hradzsin (itt lehet kombijegyet venni, így olcsóbb az 5 nevezetességet megnézni), Károly híd, Belváros a Belváros térrel (Tyn templom, Orloj - itt minden órában hatalmas tömeg gyűlik össze a bábuk "táncára"), a Vencel tér és környéke, a Táncoló ház, a zsidó negyed. A tisztaság példás (bárcsak Budapest is ilyen lenne - Ők hogyan csinálják?). Az éttermek kitűnőek, minden pénztárcának találni jó éttermet (elsősorban nem a belvárosban). Szerintem minimum 3 nap kell Prágára. Az egyetlen, ami nem tetszett, szerintem már túlzsúfolt (főleg a Károly híd környéke). De ez legyen az Ő problémájuk.
Szombaton a parkolás ingyenes (ez fontos). Egyes források szerint néhány dologra már célszerű figyelni a rengeteg ember miatt: állítólag a Károly hídon sok a zsebtolvaj (szerencsére Mi nem találkoztunk velük), amivel Én is találkoztam: egyes belvárosi és hradzsini étteremben alkalmazzák a koperta rendszerét (külön díjat számítanak fel a terítékért?!), ezt minden prágai étteremben célszerű ellenőrizni (állítólag az étlapon rajta van), vagy rá kell kérdezni. Érdemes, mert néha meglepő mértékű lehet a be nem tervezett költség mérete. Prágán kívűl ezzel még nem találkoztam. Tehát injoy Prága!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo