Ausztria, Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr), SzG3

Ausztria Heiligenkreuz

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 24.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 942 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria heiligenkreuz 

Ez a hely is inkább csak azért került be ide, mert "Itt voltam". Meg persze nosztalgiából, aki 1989 előtt a 8-as úton hagyta el az országot az ezzel a faluval találkozott először nyugaton. Tipikusan nem az a hely amiért meg szoktak állni az emberek, de már nyugat. Gyönyörűen karbantartott épületek, tiszta falu, szép templom. Ennyi, de mivel tényleg a szomszédban voltam, hát nem hagytam ki.
Csak egy érdekesség, hogy miben is különböznek tőlünk (többek között). Este átjöttem ide vacsorázni. Rendeltem egy Gordon Beu-t. Amikor kihozták (egy kisebb malomkő méretű tányéron), sokáig kellett forgatnom a tányért, hogy hol is tudok belekezdeni a húsba. Kb 30 cm hosszú és 15 cm széles volt (nem papírvékonyra kiklopfolva, legalább 1 cm vastag volt), rajta vagy 3-4 szelet sonkával és sajttal, panírozva és kirántva. Akkora salátás tál járt hozzá, hogy a feleségem abból megebédelt volna (kb 8 féle salátával). Nagyjából meg tudtam enni a hús 2/3-t, a hasáb burgonya 1/4-t, a salátát viszont majdnem teljesen. A maradék húst természetesen elcsomagolták. Másnap (a szállásomon kaptam reggelit) megettem délben a maradék húst csak úgy magában, este pedig ettem egy májkrém konzervet kenyérrel, egyszerűen úgy jól laktam az előző napon, hogy csak ennyit tudtam enni. Az étel ára 8 Euro volt, az étterem meg dugig. Drága?
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo