Polomka - síbetyárok VIDEÓ

Szlovákia Polomka

Ott-tartózkodás ideje: 2013. jan. 12.  - 2013. jan. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 296 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Polom sí száguldás Tatransky barokk hógolyó hideg 

Persze, ha nem becézzük Polom!

"-Móricka mondj 3 állatnevet!
-Egérke, kutyácska, lovacska.
-Na jó, de ne becézd!
-Rendben! Macs, kecs, fecs…”

Nem voltunk még itt. Polomka dombjait, hófödte lankáit képzeletünk festette csupán csukott szemmel elénk, de a hallottak alapján feltétlen jól tájoltuk be magunkat. Főleg úgy, hogy nagy csapattal sikerült útrakelni (3 autó – 11 fő), így talán akkor se lett volna baj, ha szántóföldre érkezünk. De ez sípálya volt, ha nem is a javából. Merthogy a pályarendszerek végelláthatatlan sora nem nyomasztott. Igaz, nem is eltévedni jöttünk.

Északi oldal, 1 pálya, semmi barokkos túlzás, de legalább széles, hosszú és kiváló minőségű fagyott víz (hó) borította. A szombat és a kitűnő időjárás ellenére tömegnyomornak hűlt helyét találtuk. Hideg viszont volt cserébe cudar formájában. A tetőn -15 lehetett, mert orrfújáskor kis jégszilánkok sértették garatom s fényképezőm mechanikája bekapcsoláskor recsegve-ropogva adta tudtomra fájdalmait. Fájdalmaim nekem is voltak, de sálamat bárhogyan is csavartam fejemre a dermesztő hideg mindig megtalált. (Akkor megfogadtam s azóta meg is vettem a bankrablós, meleg, kötött maszkomat. Azt nem tudom a hideg ellen véd-e, de hogy idegenforgalmi látványosság benne az ember, az tuti. A vásárlás utáni első munkanapon gondoltam kipróbálom. Abban bicikliztem be munkahelyemre s bár korán reggel volt a következő köszönéssel feleltek az enyémre: „Jó estét! Vagy mi, napot!, Vagymittudoménmivan…”)

Polomka zengett kacagásunktól. Csilike próbálkozott, Reni már egész jól csinálta, Sebi ügyeskedett, a nagyfiúk száguldoztak, Sanyi kész profi, mi meg Ragával ugrottuk a hátra szaltókat. Igaz, mikor már a schladmingi világkupa futamra kezdtem ráhangolni megelőztem leceimet nagy igyekezetemben s ez annyira új élmény volt, hogy kissé későn zártam be „szájamat”. Meleg teának jobban örültem volna, ám a számban a 10 méteres csúszás alatt közepesre tömörödött hógolyó is megtette folyadékpótlás gyanánt.

Enni kellett rá, nem volt mese. Mégiscsak a sztrapacska hazájában jártunk, vagy mi…Ha meg éhes vagyok, kifejezetten nem tudok ellenállni a szalonnával meghintett brindzovénak. Fincsi volt, üdítő testnek és léleknek egyaránt. Egy dolog volt csupán, mi ráncokat generált nem éppen kisimult ábrázatomra: Tatransky csáj nem volt sehol. Mert mi egyéb lett volna gyógyír jól megpakolt gyomrunknak, ha nem a gyógy likőr, a szlovákok ékessége?

Azt hogy jó társaságban repül az idő tudtam eddig is, de itt most ez nem volt túl előnyös. Mindenesetre, amit lehetett, kihoztuk a bérlet árából. És azt tudom mondani, hogy nem most voltunk itt utoljára…
Feltöltve: 2013. jan. 17.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo