Cuenca-i élmények

Spanyolország Cuenca

Ott-tartózkodás ideje: 2012. nov. 10.  - 2012. nov. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 082 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar hoerny Beszámolója

Cimkék: Spanyolország Cuenca Hanging Houses 

Erről a városról valószinűleg kevesebben hallottak, gondoltam irok egy rövid összefoglalót az itteni élményeimről. Egy napra utaztam csak ide, Madridból két óra alatt elérhető busszal vagy egy óra a gyorsvonattal, azonban a busszal sem volt gond, csak egy köztes megállója volt és végig autópályán ment. Cuenca új városrésze nem igazán fogja meg az embert (legalábbis amerre én jártam), átlagos kisebb város hangulata van, kissé szűkösebb utcákkal, amik néha elég piszkosak. Úgyhogy gyorsan a régi városrész felé vettem az irányt, mely a buszpályaudvarról negyed óra kényelmes gyaloglással elérhető. Ez a rész egy dombon fekszik, melyet a Huécar és a Júcar folyók alkotta völgyek fognak közre. Hozzátenném, hogy szerintem ez ennek a városnak a fő látványossága, olyan kiemelkedően szép épületeket itt nem nagyon látni. Viszont ezért a természeti látványért bőven megéri felkeresni, mert nagyon szép.
Én egyből felmentem a kolostorig (Parador), ahonnan szép kilátás nyilik a szemközti dombon lévő házakra. Itt láthatóak a Hanging Houses-ok (Casas Colgadas), melyeket a sziklák szélére épitettek. Itt át tudunk kelni a Szent Pál hidon a szemközti oldalra, ahol a régi főtér (Plaza Mayor) és a katedrális található, valamint több helyen is ki tudunk nézni a Júcar völgyére is. Viszont szerintem erősen ajánlott elmenni a városrész távolabbi, északkeleti végére, ahol egyre magasabbra emelkedünk majd. Innen vissza tudunk tekinteni a kolostorra és a hidra, amik most már lejjebb vannak.
A legnagyszerűbb rész a tovább lévő, általában korlát nélküli meredek sziklák, melyek tetejére a bátrabbak ki is merészkedhetnek. Innen fantasztikus kilátás nyilik a Huécar völgyére a kolostorral, a sziklaszirtre épitett házakkal, valamint a távolabb lévő várossal. Szerintem ez Cuenca legnagyobb látványossága, melyet mindenképpen érdemes megnézni, ha valaki arra jár.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina