Ausztria, Herberstein, Burg Herberstein és az állatkert, SzG3

Ausztria Herberstein

Ott-tartózkodás ideje: 2013. feb. 08.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 406 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. feb. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria herberstein kastély zoo állatkert

Ilyenkor mondják azt, hogy a guta ne üsse meg az embert. Ez lett volna az aznapi legszebb helyek egyike (meg ide belépőt is kellett fizetni, ami önmagában nem lett volna nagy baj), mégis itt fogtam ki a legrosszabb időt. Előtte, utána még csak-csak borus volt, itt viszont végig szakadt a hó. Pegig látnivaló lett volna bőven! A terület nagyobbik részét az állatkert teszi ki, tematikusan (földrészenként) elhelyezve az állatokat. Ez és a kastély jelenléte igen-igen emlékeztet a zlini állatkert és kastély megoldásra, csak itt a kastély nem az állatkert közepén, hanem annak egyik csücskében található, közvetlenül a Feistritz folyó szurdoka feletti sziklán. Az interneten fellelt képek alapján igencsak látványos az egész, de úgy látom, hogy az egész komplexumot nyáron kell felkeresni, hogy minden ízében élvezni lehessen. Tényleg van itt minden: kastély, történelmi kert, éttermek, sörözők, állatkert, piknik helyek, csak győzze az ember. Így persze ilyen vastag télben, ahogy én voltam, szinte élvezhetetlen volt, igaz valódi kemény téli képeket tudtam készíteni. Aki a kastélyt is meg akarja tekinteni, annak érdemes kombi jegyet venni, mert az olcsóbb. Egyébként is rengeteg kedvezményt lehet kapni, a legrosszabbul az jár, aki egymagában jön és felnőtt (legrosszabbul persze csak a jegy ára szemponjából járhat, mert a látnivaló valóban első osztályú). A kastély egyébként lakott, a Herberstein dinasztia 21. generációja lakja, viszont a jegy ellenében több nagyon szépen berendezett szobát meg lehet tekinten
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata