Ausztria, Hartberg, SzG3

Ausztria Hartberg

Ott-tartózkodás ideje: 2013. feb. 08.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 839 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. feb. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria hartberg templom karner kastély 

Hartberg egy helyes kis kelet stájer város, melyet szintén meglátogattam február elején (a vár és kastély felkutatási túrám alkalmával, mivel itt is van egy). Szerencsére az átmenő forgalom elkerüli a belvárost, így zavartalanul lehet benne szemlélődni, a belváros jó része sétáló utca. A városba dél felől beérkező főútról egy körforgalomnál kell lekanyarodni a centrum felé, de az sem oda megy, hanem a régi városfal mellett elkerüli azt. Itt le lehet rakni az autót, majd egy lépcsőn kell felmenni a főtérre átmenő kapualjhoz. Érdekessége, hogy a főteret nem Főtérnek hívják, hanem Kirchengasse-nek. Természetesen sétáló utca (itt szó szerint), itt található a gyönyörűen rendbentartott Városháza, mellette a plébánia templom (ugyancsak innen indul a tényleges sétáló utca is, nagyon szép épületekkel). A templom mellett található a városka legrégebbi épülete, ez a Karner, amely egy román kori kerek kripta, nagyon szép belsővel (télen sajnos nem látogatható).
Hartbergnek vannak más látnivalói is, mint pld. a Hartberg-i kastély, a Maria Lebing templom (ill. mellette egy kastély, de erről abszolute semmit nem lehetett kideríteni, még azt sem, hogy most ki használja, semmilyen felirat nem adott támpontot erre vonatkozóan).
Megjegyzés: Ausztriában szinte mindenhol azt tapasztaltam, hogy a helyiek a sétálóutcának tartott részekre is bemehetnek valamilyen módon, itt is több autót láttam a központi részen, nálunk ezt szigorúbban veszik (szerintem).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo