Ausztria, Hartberg, Schloß ?, Nemzeti Ifjúsági Otthon, SzG3

Ausztria Hartberg

Ott-tartózkodás ideje: 2013. feb. 08.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 919 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. márc. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria hartberg kastély

Most futottam bele az első olyan helybe, amiről 1 hónapig nem tudtam semmi információt beszerezni! Amikor Hartbergben voltam, a Maria Lebing templommal szemben láttam egy szép kastélyt. Fényképezés közben megpróbáltam kideríteni, hogy mi is ez, de az épületen semmiféle feliratot nem találtam. A Panoramion egyetlen fényképt sem találtam (arra gondoltam, hátha valaki tudja a kastély nevét!), a szokásokkal ellentétben semmilyen név nem volt odaírva, pedig gyakorlatilag minden kastély nevít ki lehet így deríteni. Az osztrák műemlékvédelem szokásos címerpajzsa sem volt a kastélyon, ezekről is sok információt meg lehet tudni. Ma végre nyomra bukkantam, legalább is arra vonatkozóan, hogy most mi van benne. Kiderült, hogy ez a Nemzeti Ifjúsági Otthon. veszélyeztetett fiatalok kapnak benntlakásos elhelyezést (valószínűleg személyiségvédelmi okok miatt nagyon gyér az információ erről a helyről). viszont, hogy a sógoroknál sem fenékig tejfel az élet, pont ezzel az otthonnal kapcsolatban hatalmas botrány van Ausztrában! A város jelenlegi polgármestere korábban itt volt nevelő és egy volt bentlakó kiborította a bilit, miszerint itt is hatalmas visszaélések voltak, a benntlakókat szellemileg, fizikailag és szexuálisan zaklatták. Ahogy néztem a sajtót, már kártérítési ítéletek is születtek az ügyben, de a botrány szinte folyamatos annak kirobbanása óta. Viszont magáról a kastélyról továbbra sem tudtam semmiféle információt beszerezni: mi a neve, kik voltak a tulajdonosok? Nem hiszem, hogy eleve erre a célra építették volna! Példaképpen fel tudnám hozni a Schloß Schielleiten-t, az is állami intézmény, de mindent ki lehetett deríteni a multjáról! Valaki tud ebben segíteni?
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata