Magyarország, Zirc, az Arborétum, SzG3

Magyarország Zirc

Ott-tartózkodás ideje: 2013. márc. 13.  (1 nap)

1 hozzászólás I 3 605 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. márc. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország zirc arborétum 

Zircen az Apátságon kívül van egy nagyon szép arborétum is. Amilyen a szerencsém, március 15-én nyitottak és meg 13-án voltam ott. Szerencsére az ott dolgozók egy kicsit beengedtek, így néhány képet azért tudtam készíteni. Az biztos, hogy egy szép nyári napon vissza kell ide jönni, akkor nagyon szép lehet.
Az Arborétummal kapcsolatban az az érdekes, hogy a ciszterciták kezdték el kialakítani, kezdetben egy halastavat létesítettek, majd e körül elkezdtek különféle fafajokat telepíteni. Jelenleg ez Magyarország legmagasabban fekvő arborétuma. Közel 600 fa és cserje féle található itt. 2008 és 2012 között hatalmas rekonstrukciót hajtottak végre az Arborétumban (az egész valószínűleg csatlakozik az Apátság felújításához, így együtt egy nagyon szép együttest fognak alkotni. Az Arborétum határos az Apátsággal). A bejáratot könnyű megtalálni, az országút felől jól jelzik. A bejárat mellett kis parkoló.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
KranzNiki - 2014.05.02. 19:44

Mi szerencsére nyáron jártunk itt. Szép hosszú sétát lehet itt tenni. Közben egy-egy ponton az itt élő fajokról lehet tájékozódni a kihelyezett táblák segítségével. Amikor meguntuk, a gyerekek az arborétum játszóterén pihenték ki magukat. Külön pluszpont: babakocsival és kerekesszékkel is jól végigjárható!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo