Ausztria, Hart-Purgstall, Schloß Dornhofen, SzG3

Ausztria Hart-Purgstall

Ott-tartózkodás ideje: 2013. márc. 17.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 005 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. ápr. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria kastély dornhofen 

Ez egy olyan kastély, amelyet szó szerint az utolsó pillanatban mentettek meg a teljes pusztulástól. A Grác felé menő útról le kell térni annak aki ide akar eljutni (Eggersdorf felé). Jobbkéz felől könnyű meglátni a kastélykomplexumot, mivel előtte nyilt tér van. A kastély jelenleg magántulajdonban van, de azért elég jól szemrevételezhető. Mellette egy kis autóparkoló van, ott le lehet tenni az autót. A kastélyban működtetnek egy vendéglőt és nyaranta kulturális rendezvényeknek adnak helyet. A kastély előtt található mezőgazdasági melléképületek alapján feltételezhető, hogy a tulajdonosai egy nagyobb mezőgazdasági terület tulajdonosai, melyet aktívan használnak. A megtermelt szőlőből készült bort pld. egy kisebb vinotékában árulják.
Ha megnézzük a történelmét, akkor megállapíthatjuk, hogy ritka zaklatott volt. Az eredeti építményt a XVI. században földig rombolták, a jelenlegi kastély erre épült. A tulajdonosok jöttek-mentek, alig maradt egy emberöltőnyi ideig ugyanannál a családnál. A II. VH előtt volt gyermekotthon is, de laktak itt bevándorlók is. A II. VH után sokáig állt üresen és egyre jobban romlott az állapota. A tulajdonosokat jobban érdekelte a mezőgazdaság, mint a kastély felújítása. 1955-ben vette meg a jelenlegi tulajdonos (Konrad Ceh), majd 1972-ben megtörtént a kastély teljes felújítása. Sajnos már a kastély udvarára sem lehet bemenni, de legalább szép képeket tudtam készíteni. A kastélyhoz pávák és kisebb halastavak is tartoznak, kisebb séták is tehetőek a környező erdőkben.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo