Magyarország, Jánosháza, Erdõdy-Choron kastély, SzG3

Magyarország Jánosháza

Ott-tartózkodás ideje: 2013. ápr. 08.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 026 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. ápr. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország jánosháza erdődy choron kastély 

Ahogy folytatgatom az osztrák vár és kastély vadászatomat, úgy kezd elszomorítani a magyar helyzet. Ott, bár vannak azért nem megfelelő állapotú várak és kastélyok, de a zömük nagyon szépen fel van újítva és ha nem is látogathatóak, de legalább kívülről szépek. Sok esetben szálloda, vendéglő, vagy iskola lett, de ettől még szuper állapotban vannak. Nekünk, akiknek viszonylag kevés látnivalónk van, a még fellelhető kastélyaink igen jó bevételi források lehetnének, elsősorban az adott település hasznára. Jánosházán sincs semmi látnivaló, de nagy előnye, hogy a 8-as főút mellet található és egy rendesen felújított és felszerelt kastély (persze megfelelő reklámmal) jó idegenforgalmi cél lehetne. Persze tudom, hogy ehhez rengeteg pénz kellene, de talán valahol el kellene már kezdeni a kilábalást!
De most vissza a kastélyhoz.
"Természetesen" ezen is átment a szovjet hadsereg a megfelelő "eredménnyel". Kifosztották, lerabolták. Ez a kastély már a történelme során sem volt túl szerencsés, többször elhagyták, állapota leromlott. A szovjet dúlás után volt járványkórház, később óvóda és mezőgazdasági szakiskola is volt benne. Az emeleten kis múzeumot is kialakítottak. Vélhetően nem sok pénzt fordítottak rá, mert most bezárva, szemmel láthatóan nagyon rossz állapotban van. Segítség!!!!!!!!!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo