Ha igazán pihenni szeretne: Marina Lodge Port Ghalib

Egyiptom Port Ghalib

Ott-tartózkodás ideje: 2013. márc. 15.  - 2013. márc. 29. (14 nap)

0 hozzászólás I 1 706 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. ápr. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Peteer Beszámolója

Cimkék: Marsa Alam Port Ghalib Marina Lodge relax pihenés kikapcsolódás nyugalom csend egyiptom 

Márciusban két gyönyörű hetet töltöttem el Port Ghalibban, a Hotel Marina Lodge Szállodában.

Gyakorlott utazó vagyok, többször jártam Egyiptomban, egy ideje magam szervezem meg az útjaimat, s mivel dolgoztam idegenforgalom jó néhány évet, tudom, mi az, amit adott országban a választott szolgáltatásokért ár-érték arányban elvárhatok. Éppen ezért kicsit más szemmel nézem és értékelem a tapasztaltakat. Akik ismernek tudják, hozzám közel áll az arab világ, szeretem az embereket, a kultúrájukat, bejártam elég rendesen a Közel-Keletet Omántól az Emirátusokon át Libanontól Szíriág nem is egyszer, higgyék el, nem az elfogultság fogja diktálni a következő kommentemet. Persze, aki utazik, és nem veszi figyelembe, egy másik ország másik kultúrájával fog találkozni adott helyen, ahol a normák sem az itthon megszokottal azonosak, és mindenért reklamálnak, azok mindenhol csalódni és reklamálni fognak. Ők azok, akiknek ez az írás nem fog mondani semmit, ezért ne fárasszák magukat a további olvasással.

Akik viszont hozzám hasonlóan azért utaznak, mert pihenni szeretnének, relaxálni, kikapcsolódni, nyugalomban eltölteni egy-két hetet, távol az egyébként agyonreklámozott és ezáltal túlzsúfolt turistacentrumoktól, nos azoknak nagyon de nagyon jó szívvel ajánlom azt a helyet, amiről bátran állítom, életem egyik legjobb szabadságát tölthettem, és ez nem más, mint a címben is már említett Hotel marina Lodge Port Ghalibban. Port Ghalib Marsa Alam nemzetközi repelőterétől pár percre fekszik, a Vörös-tenger nyugati részén, Hurghadától kb 250 kilométerre. A nyugalom és az igazi relaxáció paradicsoma, mely gyorsan fejlődik, mégis elsősorban a középkorosztály és a kisgyermekeseknek ajánlott. Port Ghalib pedig egy fantasztikus hely, valóban a világ bármely részén megállná a helyét, mondanám tiszta Európa, ha nem lenne totális képzavar:-)

Ha felmennek a google-ra és beütik a keresőbe, és ráklikkelnek a térképre, látni fogják, hogy a tengert kivitték a sivatagba, és lagúnaszerűen alakítottak ki egy részt kis mesterséges szigetekkel. Nos, ennek a lagúnának az egyik részén fekszik maga Port Ghalib a marinával, az elképesztően gyönyörű sétánnyal, és hogy ne legyen a vásárlásokat kedvelőknek hiányérzetük, egy jó színvonalú bazárral, ami nem más, mint a kikötői sétánnyal párhuzamosan futó üzletsor, valóban igényes, ugyanakkor nem megfizethetetlen üzletekkel. És néhány igen magas színvonalú szállodával, a kikötővel szembeni oldalon találják a Marina Lodge Hotelt.

A szálloda nem túl nagy 4 csillagos hotel, gyönyörű parkosított kerttel, közvetlenül a lagúna partján, 4 medencével, kisebb üzletekkel, bárral, és búvárközponttal. Közvetlenül a szálloda elől indulnak azok a hajók, amelyen a búvárok, vagy akár csak a hajózást választók kimennek a tengerre.

Tudják azt gondoltam, hogy simán, könnyen meg tudom majd írni mindazt, amiért ajánlom, hogy válasszák ezt a szállodát, de ahogy írom ezeket a sorokat, be kell lássam, ez egyáltalán nem könnyű. Vagyis könnyű abból a szempontból, hogy nem tudok egyáltalán semmi rosszat írni, csak jót, sőt, csak nagyon-nagyon jót. Kezdve azzal, hogy megszervezték jó áron a transzfert (taxit) a hurghadai repülőtérrel oda-vissza, hogy tudták, mikor érkezem és ki vagyok, hogy megkérdezték hol szeretnék szobát kapni, földszinten vagy emeleten, hogy akkora szobám volt, amilyenben még szállodában nem laktam, hogy a tisztaság nem csak a szobámban, hanem a szálloda egész területén példás volt, hogy ha volt kérdésem vagy kérésem volt, megoldották... Tudom, ezek standardok, és elvárható egy 4 csillagos szállodától, mégis volt valami plusz, amit az ember nem kap meg mindenhol, sőt, csak kevés helyen. Azt gondolom ebben van a titkuk: nagyon profi módon, nagyon jó arányokkal kezelik a vendégeiket, olyan érzésem volt, minta már évek óta ismernénk egymást az ott dolgozókkal, mégsem volt se tolakodó, se terhes, se bratyizós a viszonyuk a vendégekhez, éppen ellenkezőleg!!!!!

Külön ki akarom emelni a szálloda éttermét, illetve a konyhát. Higgyenek nekem, valóban sok helyen jártam a világban, ilyen elképesztően jó színvonallal még nem találkoztam. Nem tudom hogy csinálták, de két héten keresztül olyan ellátást kaptam, amit máshol még sehol. Friss, változatos, sokféle reggeli és vacsora (nekem csak félpanzióm volt), elképesztően jó ízek, nem is tudom megfogalmazni. Általában mindenkiben van egy kis félelem, hogy Egyiptomban előbb vagy utóbb majd valami kis betegséget összeszed, hasmenést leginkább, na hát itt nem volt semmi bajom. Azonkívül, hogy felszedtem néhány kilót:-)

A szállodának saját tengerparti strandja nincs, de minibuszokkal rendszeresen viszik a vendégeket a "túlpartra" a Crown Plaza szállodába, amelynek a strandját használhatják, sőt, ha all inclusiv ellátásuk van az éttermét is. Ott kapnak törölközőt a kártyájukra is. Az út kb. 5 perc. Illetve, van egy privát strand a szálloda mellett, ha nem akarnak buszozni, ez ingyenes, és SunBay-nek hívják. Ez pár perces séta, és nagyon jó. Ami engem illet, voltam néhányszor mind a kép helyen, de többnyire mégis maradtam a szállodában a fenti medencénél:-) Négy medence van, ebből három egybekapcsolva a parti sétány mellett. Apropó sétány. A lagúnákat körbe is lehet sétálni, így átjutva a túlpartra, ez kb. olyan erős fél óra. Kiépített sétány nincs végig, de ez ne tartson vissza senkit, hiszen a lagúnákat végig beton mellvéd szegélyezi...

Mit is írhatnék még? Szeretnék mindenkit név szerint felsorolni portástól pincéren át a takarítófiúkig, a moderátorokat, a szálloda managerét, Hannant aki a vendégekért felelt, Marlyt, a moderátort, aki egy két lábon járó atomerőmű:-), annyi energiája van, beszél vagy 5 nyelvet, és mndenkire van ideje, a barátját, vagy Titót a szerethető "csibészt" a parfümériából, áááááá, úgysem fog sikerülni, és félek, hogy megbántok valakit. Kivétel nélkül mindegyikükre emlékezni fogok, amíg élek! Hogy a megismert vendégekről ne is beszéljek: Joshról Belgiumból, Sabrináról Luxemburgból, a kedves német házaspárról, és persze a hollandokról, szóval:

Köszönöm Marina Lodge, köszönöm mindenkinek, aki részese volt annak, hogy életem egyik legszebb, ha nem a legjobb két hetét ott tölthettem veletek, köztetek! Sosem felejtelek el benneteket, sőt, remélem hamarosan találkozunk!

Péter Magyarországról sok szeretettel!!!!!

Utógondolatok: Kedves hofitársaim! Ne féljenek Egyiptomba egyéni szervezéssel eljutni. Hurghdába van charter Pestről, vagy közvetlen járat Bécsből Marsa Alamba (legközelebb én is ezt fogom választani, mert a hurghadai transzfert beleszámítva egyáltalán nem drágább a repjegy, még ha ki is kell utazni), Egyiptom teljesen biztonságos, ha egy kicsit beszélnek valamilyen nyelven, leginkább angolul, boldogulni fognak. Fakultatív programokra a szállodában is elő lehet fizetni, ha valaki látni is szeretne. - Ha tényleg pihenni szeretnének, kikapcsolódni, ha nem a tömegnyomorban vergődni, ah nem az a fontos, hogy buli, hogy bazár érjen bazárt, ha egy kicsi igazi Egyiptomot akarnak látni, válasszák Marsa Alamot, azon belül a Marina Lodge Hotelt. Én a hotels4com-on keresztül rendeltem meg a szállást, abszolút korrektek, megbízhatóak. És most figyeljenek. A két hét (14 éjszaka) félpanziós ellátással 134 ezer forintba került. Ugye, hogy nem rossz?.-)

Van a szállodában működő búvárközponttól árlistám, ah esetleg kéri valaki, szívesen elküldöm.

Örülnék, ha sikerült volna felkeltenem az érdeklődést a Vörös-tenger e magyarok által kevésbé kedvelt üdülőhelye még inkább a Marina Lodge iránt. Még sosem ajánlottam szállodát interneten, legfeljebb a baráti beszélgetések során, de most szívesen tettem, nagyon-nagyon jó szívvel!


Legeslegutoljára hagytam még egy megjegyzést. Nekem egy ideje fontos szempont, hogy a szabadságomat ott töltsem el, ahol nincsenek oroszok - legalábbis tömegével. Tisztában vagyok vele, hogy nekik is ugyanolyan joguk van utazni mint nekem, nekem viszont ahhoz van jogom, hogy a pihenésemet ne töltsem azok között, akik azt gondolják, kötelességeik nincsenek, és ezt mindenki vegye tudomásul. Természetesen nem általánosítok, nyilván sokan vannak, akik képesek kulturáltan viselkedni, nem fújják ki a taknyukat velem szemben a strandon, nem nyúlnak bele kézzel a salátástálba, nem löknek bele a tálalóba, nem foglalják le törölközőikkel az egész strandot, nem ordítanak a pincérrel tele étteremben, és folytathatnám.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina