Ausztria, Kumberg, a Tófürdő, SzG3

Ausztria Kumberg

Ott-tartózkodás ideje: 2013. ápr. 12.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 607 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. ápr. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria kumberg strand tőfürdő 

Tisztában vagyok azzal, hogy Ausztria egy teljesen más eset, mint Mo., de így tényleg lehet egészségesen élni, ahogy Ők csinálják. Maga a falu is mást jelent, mint itthon, de erre most nem térek ki, mert igen szomorú eredménye lenne az összehasonlításnak. Szinte minden falunak van sporttelepe, de ez alatt nem egy gyepes futball pályát kell érteni, oszt annyi, hanem a teniszpályától kezdve egy sor egyéb sportlétesítményen keresztül a helyi szabadtéri strandig mindent. Általában (ezen a környéken) majdnem minden harmadik, negyedik faluban van egy szabadtéri strand. Itt is. Ezek általában mesterséges tavak, de pld Heiligenkreuzban vagy Fürstenfeldben szabályos medencés strandok (most a rozsdamentes acéllal kibélelt medencéről ne is beszéljek). Miután ezek a strandok jó sűrűn megtalálhatóak, nincs nagy tömeg bennük. Tökéletesen ki vannak építve, parkoló, étterem, kávézó, játszótér, esetleg minigolf, WC!, minden megtalálható bennük. Áruk sem vészes, 3-5 Euró között mozog egy főre (felnőtt, 2013), ami ott szinte bagó. Cserébe egy teljesen kulturált, használható strandot kap az ember. De pld Heiligenkreuzban egy szezonbérlet csak 30 Euró, ha minden nap elmegy az ember a strandra, akkor kb 1 Euró a napi költség. Arról nem is beszélve, hogy a legkülönfélébb kedvezményeket kapja az ember, a legdrágább megoldás az 1 fő felnőtt.
Ez a strand az egyik a számtalan szabadtéri strand közül, amelyeket meglátogattam. Meg lehet kérdezni, hogy miért nem strandszezonban fényképezek, így olyan kihaltak ezek a helyek. Ennek két oka is van. Természetesen életszerűbb lenne a hely tele strandolóval, de ebben az esetben a Panoramióról (oda töltöm fel az összes képemet) nem kerülne át a Google Earth-re egy sem, mivel valami ok miatt ha ember van a képen, nem teszik át (bár néha néhány kép átcsúszik). Ezzel nem értek egyet, mivel sok helyhez hozzátartozik az ott jelenlévő ember (tömeg) is és nem számít családi fotónak, de mégsem küldik tovább a Google Earth-nek. Más problémám is van velük (az átküldéssel kapcsolatban), de ilyen helyeken így próbálom meg kikerülni az Ő elgondolásaikat. Azzal sem értek egyet, hogy beltéri képeket sem szívesen tesznek fel, pedig egy meglátogatott kastély esetében szerintem nem csak a külcsín számít, hanem az is, hogy mi látható benne. ennek ellenére csak néhány beltéri kép csúszik át a szűrőn. De ez egy más probléma, ezzel nekem kell megbirkózni, most csak a strand kihaltsága miatt került szóba. A másik ok pedig az, hogy a strandszezonon kívül ingyen be lehet ezekre a helyekre menni, lehet sétálni, leülni a padokra, kifeküdni a stégekre, tehát jól érezni magunkat. Sok helyen még a kávézó vagy az étterem is működik (nem mindenhol).
Újabb irigylésre méltó rendszer Ausztriában.
Egy megjegyzés: az ilyen mesterségesen kialakított strandok zöme már megtelt élettel, rendszeresen vízi madarak láthatóak, sok esetben a növényzet is megjelenik már, itt meg rengeteg béka volt a vízbe, igen hangosak voltak, mivel éppen most volt a nász időszaka és igen aktívan végezték a természet álta rájuk rótt feladatókat (meg igen hangosak is voltak).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo