Capri - drága, de megéri

Olaszország Capri

Ott-tartózkodás ideje: 2006. okt. 20.  - 2006. okt. 20. (1 nap)

7 hozzászólás I 17 167 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar wanderlust Beszámolója

Cimkék: barlang  capri  olasz  sziget 

Nem akarom Caprit nagyon méltatni, megtették ezt már milliószor irodalmiasan és hétköznapi módon egyaránt. Tény, hogy nem véletlenül híres. Egy dologra azonban érdemes figyelni: sokat és sokszor kell fizetni.

Ugye ha Capri, akkor Kék-barlang. Valóban kihagyhatatlan!
A gyakorlati rész azonban némileg bonyolult:

Először jó pár éve voltam Caprin, még a megboldogult Lira korában, nem igazán emlékeztem az árszintre. Tavalyi nápolyi hétvégénken a páromnak is meg akartam mutatni ezt a csodás szigetet, de arra nem számítottam, hogy a Nápolytól mindössze pár kilométerre lévő sziget-túránk felülről közeliti majd a repülőjegyünk árát. A SkyEurope-nál 36 Euro volt a jegy fejenként oda-vissza, tokkal vonóval.

Ezek után Capri:

- komp Nápolyból 14 Euro oda (solo andata). Egyébként a számos kikötő közül a Molo Beverello-ról indulnak a Caprira menő kompok.
- érkezés után befizettünk egy sziget körüli hajóútra, mely során megállnak a Kék-barlangnál. 11 Euro.
- A Kék-barlangnál át kell ülni kis csónakokba, amiben körbevisznek a barlangban. 4.50 Euro. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a hajósok szeretnek énekelni a barlangban, ami után várnak némi borravalót).
- A barlang kijárata előtt egy csónakban ül a jegyszedő, mielőtt bemennénk, tőle kell még venni egy barlang-belépőt is. 4 Euro.
- Visszatérve a sziget fő kikötőjébe (Marina Grande) jegyet kell venni a kompra vissza Nápolyba. Újabb 14 Euro. Vettem volna én Nápolyban oda-vissza jegyet, de nincs kedvezmény.

Ez összesen 47.5 Euro fejenként.
Sok, de ez van. Ami zavaró, hogy kb futószalagon megy a barlang-látogatás. Összesen 2-3 percet lehet bent lenni. Illetve érdemes felkészülni a több részletben fizetésre, ami mondjuk a csónakban nem túl kényelmes. Ráadásul kicsit olyan érzés, hogy lépten-nyomon sarcolják a népet.
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2008.05.18. 12:48

Mi 2007 tavaszán voltunk Sorrentóban, s nekünk 70 Euró/fő volt Capri szigeti fakultatív kirándulás. Igaz nem mentünk el a Kék barlangba, hajóztunk, libegőztünk, Axel Munte villában voltunk, megnéztük Anacaprit, s mindezt valóban futószalagon. Ez van. Ha az ember Caprit akarja.

Sherman - 2007.07.09. 09:38

Semmi baj. Mar csak 3 nap valaszt el az uttol utana mindenfelekeppen beszamolok rola. Ha lesz ra idonk, akkor atmegyunk Caprira mindenfelekeppen.

Sherman - 2007.07.09. 09:35

Semmi baj. Mar csak 3 nap valaszt el az uttol utana mindenfelekeppen beszamolok rola. Ha lesz ra idonk, akkor atmegyunk Caprira mindenfelekeppen.

wanderlust - 2007.07.09. 08:51

Sherman: bocs, hogy sokáig nem válaszoltam. Capri mindenképp csodás, a
tömeges turista feeling ellenére is.Sorrentoról nem sokat tudok mondani,
keveset voltunk ott. Helyes a Katedrális (Corso Italia) és a kicsi
óváros. Ami pedig lenyűgöző, az a kilátás a Vezúvra a Villa
Communale-ból.

wanderlust - 2007.07.09. 08:47

david1969: Ez egy olyan oldal, ahol utazók megosztják az élményeiket. Ennek bizony része az adott országok árszintje is. Ha vetted volna a fáradtságot, láthattad volna az oldalamon, hogy nem kevés helyen jártam. Pedig tényleg drága az utazás! Én mindenesetre bízom benne, hogy pl a fenti beszámolóm megkönnyíti mások dolgát, ha utat terveznek. Csak Caprit véve, 2 főre 100EUR költség nem kevés. Nem panaszkodtam, én is elmentem, de attól a tény még tény marad.Ahogy az is tény, hogy az oldaladon látszik, hogy pár embert már kiosztottál, de konstruktív tartalmat még nem tettél közzé. Úgyhogy szerintem ha "kussolsz mélyen", azt inkább magad miatt tedd, ne a honfitársaid miatt.

david1969 - 2007.07.08. 23:20

Miért nem mentél inkább a Pálvölgyi csepkőbarlangba, vagy az Állatkertbe valamelyikbe, azt sokkal olcsóbban megúsztad volna. Egyáltalán, minek utazol? Az is drága. Amikor magyar hangot hallok magam körül itt, ahol lakom, mélyen kussolok, annyira szégyenlem, hogy a honfitársaim prosztók. Maradjatok otthon, mert mindenhol minden drága. Nézzétek Orbán Viktor a hírek tévében, az nem drága.

Sherman - 2007.06.28. 21:23

Mi most megyunk Sorrentoba. Megakartuk(juk) nezni Caprit, de ez a tomeges turista feeling nyomaszto. Sorrentoban mit erdemes megnezni, van esetleg infod rola?


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina