Ausztria, Tier- und Naturpark Schloss Herberstein, a Feistritz s

Ausztria Herberstein

Ott-tartózkodás ideje: 2013. máj. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 446 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria herberstein feistritz szurdok kastély

Amikor végeztünk a kastéllyal, lemehetünk a Feistritz szurdokba. Ide két módon juthatunk le. A kastélyt elhagyva azonnal jobbra fordulunk és a kastély fala mellet húzódó úton lemegyünk a szurdokba. A kastély felől ez a leggyorsabb és a legkevésbé fáradságos mód. A másik: a Simbawelt étterem mellet kell elmenni, onnan is le lehet jutni ide. Tulajdonképpen mindegy, mivel mind a két út egy egy hídhoz megy le, a közöttük lévő távolságot a folyóhoz közel futó gyalogúton lehet leküzdeni. Meg kell becsülni ezt a vízszintes távot, mivel nem sok ilyenben nem sokszor lesz részünk. A lényeg, hogy ez egy kőrút, tehát kezdjük a nekünk legcélszerűbb helyen a lemenetelt. Amikor a Stubenberg tóról írtam, akkor jeleztem, hogy a tó végénél lévő vízi erőmű után le van a szurdok zárva, itt a magyarázat: a szurdok ezen része magánterület, fizetni kell a látványért (igaz, megéri). Ha már lejutottunk a szurdok aljára, a vár alatt egy nagy piknik területet találunk. Vannak padok is, de igazából sétálni lehet a legjobban ezen a területen. Itt említem meg, akinek van az itt (és az állatkert szinte egész területén) nagyon jól tudja használni nordic walking felszerelését. A piknik tér felől láthatjuk igazán, hogy milyen meredek sziklaoromra települt a kastély (a másik oldal már nem ilyen látványos), viszont fényképezni nagyon nehéz, mivel pont a déli irányba és felfelé kell a kamerát tartani. Célszerű megpróbálni egy fa árnyékából a fényképeket elkészíteni. Érdekes, hogy a régi fa függő hidakat is meghagyták, ezeken természetesen nem lehet átmenni, csak emlékek. Néhány képet feltettem a szurdok tetejéről készített képekből, pedig ezek már területileg az állatkerthez tartoznának, viszont így lehet látni, hogy most már a kastély felett vagyunk, elég magasan (az egész nap végén már eléggé le akar az ember lába szakadni, de szerintem megéri az utolsó centig a dolog).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata