Ausztria, Mönichkirchen, a libegő, SzG3

Ausztria Mönichkirchen

Ott-tartózkodás ideje: 2013. máj. 12.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 489 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria mönichkirchen libegő 

Tényleg nem értem, hogy egy jó programhoz miért társul majdnem mindig egy kellemetlen dolog is.
Az történt, hogy a mostani hétvégén, bár tényleg szép helyeken voltam, de azért szerettem volna egy kicsit túrázni a hegyek között. Ez persze itt nem olyan nehéz (mármint a terep miatt), de a turista utak jelzése meglehetősen esetleges, helyi térképet vasárnap nem hiszem, hogy nagyon venni lehetne. Így úgy döntöttem, hogy egy látogatottabb helyen túráznék, így esett a választásom erre a helyre. Magával a hellyel nincs is probléma, tényleg szép, télen valószínűleg egy nagyon nívós hely lehet. Miután csak nagy Euróm volt, nem akartam felváltani, ezért bankkártyával akartam fizetni. Kiderült, hogy a dombornyomásos MasterCard kártyámat nem akarta elfogadni a gép, mivel Ausztriában ez a típus hitelkártyának számít és nem tudják elfogadni (ebben én két hibát is érzek: ha van rajta pénz, nem mindegy, hogy milyen a kártya, a bank azonnal leveszi a jegy árát, valamint más helyen, pld. Herberstein-nél gond nélkül elfogadták).
Ezen feldühödve úgy döntöttem, hogy fel gyalogolok a felső állomásig. Ebben persze az is segített, hogy a szokásosnál lényegesen laposabb volt a kötélpálya, mint a szokásos, de 40 perc alatt felrohantam a tetejére. Ott már persze egy kicsit lihegtem, mert az utolsó 300 m volt a legmeredekebb. Az egészben azt sajnáltam, hogy lefelé nem vehettem igénybe a hegyi rollert (mert lefelé a jeggyel vagy visszamegy az ember a kötélpályán, vagy legurul a hegyi rollerrel). Ez egy speciális, nem túl nagy, de nagyon vastag kerékkel van ellátva (azért kicsi, hogy ne tudjon nagyon felgyorsulni), masszív a váza és egy nagyon hatékony fékkel van ellátva. Egy kicsit körbenéztem a hágón, megtalálható itt minden, ami egy síközponthoz kell: továbbmenő kötélpálya, szálloda, étterem, víztározó a mesterséges hó előállításához, stb, elég ízlésesen kialakítva. Egy érdekesség: az egyik háznál azért tartanak két szamarat, hogy felvehessék a mezőgazdasági támogatást, ami ott elég szép összeg. Ők sem mennek messzire egy kis mutyiért (ezt egy ott dolgozó magyar mesélte, meg egyebeket is, de az maradjon titokban). Befejezve a csellengést elindultam lefelé. Mellettem elég sok rolleres elhúzott, viszonylag nem túl nagy sebességgel, de szemmel láthatóan évezték a dolgot. A lejött rollereket egy speciális szállítóban küldik fel a kötélpályán. Következtetés: a hely jó, de csak készpénzzel vagy elektronikus bankkártyával lehet ide jönni (vagy gyalogolni kell). Még egy megjegyzés: szokás szerint itt is van egy tematikus ösvény, ez az élővizekkel foglalkozik
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo