Ausztria, Deutchlandsberg, a Klauze (szurdok), SzG3

Ausztria Deutschlandsberg

Ott-tartózkodás ideje: 2013. jún. 02.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 451 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jún. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria  deutschlandsberg  klauze  szurdok 

Akkor most vegyük sorba Deutschlandsberg látványosságait (nem abban a sorendben, ahogy megnéztem). Végre egy kellemes szurdok, még ha nem akkora, mint egy magas alpi sziklás szurdok. Két helyről is megközelíthető: vagy a várból kell lejönni, vagy a másik végén (a város felől) egy nagy parkolóból. Persze a két vég csak arra vonatkozik, hogy a legszebb rész kb 1200 m hosszú és a parkolótól a várig menő turista út része. Nem igazán körút, mivel a várból csak vagy ugyanazon az úton jövünk vissza, vagy jó nagyot kell kerülni közúton. Aki nem szeret sokat fel le mászkálni, annak a parkolót ajánlom. A parkolóval szemben van a híd, amivel rámehetünk a patak melleti sétaútra. Ez nem meredek, még a kevésbé gyakorlott kirándulóknak is ajánlom. Gyönyörű sziklás völgy, dús növényzettel. Az egésznek van egy keltás hangulata (legalábbis ilyan tájakon szoktak a kelta vagy gael témájú filmek játszódni). A folyó zúg mellettünk, kisebb vízeséseken át esik le. Oldalvölgyekből is szépen jön a víz, a gyalogúton 10 - 20 m-ként van egy vízátfolyás, tehát vízben nem szenved hiányt a völgy.
A völgyet 400 - 500 m magas hegyoldalak veszik körül. A növényzet szintén gazdag, mohák, páfrányok, gyógynövények teszik szinte zsúfolttá a talajszintet. Oldalt hatalmas sziklák, kőtömbök teszik igen látványossá a szurdokot.
A szurdok 2006 óta Natura 2000-es védettséget élvez.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo