Ausztria, Kirchberg an der Raab, SzG3

Ausztria Kirchberg an der Raab

Ott-tartózkodás ideje: 2013. jún. 02.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 464 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jún. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria  kastély  kirchberg an der raab  templo 

Szombaton délután az itteni kastély miatt ugrottam át ide, de az szokás szerint használhatalan volt, így most nem szedem szét a meglátogatott helyeket, egy helyre beteszek mindent (kivéve a Tavirózsa strandot, mert az külön beszámolót igényel, szerintem).
Igen szép a fekvése, a stájer dombvidék egyik dombján helyezkedik el. Alatta fut az országút Grác felé. Itt kanyarodik kelet felé az addig zömmel észak déli irányban folyó Rába, ezért ezt ahelyet szokták Rába könyöknek is hívni (bár a kanyarodás nem ennyire éles). Szinte szokásszerűen lehet leírni, hogy egy nagyon szép településről van szó. A központban található a Szent Flórián plébánia templom. A templom mellet megy le egy meredek út a dombról, innen lehet becsatlakozni a már említett Tavirózs strandra. Mielőtt odaérünk, jobbra található a Kirchberg kastély. Többé kevésbbé körbe van zárva, de a kapu mellett a bozótosban simán be lehet menni a parkba és onnan lehet fényképeket készíteni. Ugyancsak le lehet fotózni a másik oldalról is, onnan még kerítés sincs. talán nem meglepő, ez a kastély is a Herbersteinek tulajdonában van (lehet, hogy el kellene gondolkodnom egy Herbersteinek nyomában blogon?). Az, hogy miért nem kezdenek vele valamit, azt nem tudom, viszont az összes ablaka spalettákkal gondosan le van zárva, nulla mozgással a kastély körül. Azt sem lehetett megtudni, hogy van-e valami a kastélyban.
Ha a strand mellett elmentük és kereszteztük a község alatti főutat (az igazi főút még eggyel kifelé található), akkor kb egy km után eljuthatunk egy újabb Rába vízi erőműhöz. Itt most nem kezdem el a szokásos szólamaimat a vízi erőművekről, csak ennyit írok: ÉBRESZTŐ!!!. Ha tovább megyünk, akkor rá tudon kanyarodni a tényleges Grác és Feldbach közötti főútra.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo