Ausztria, Bécs, a Leopold Múzeum, SzG3

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2010. ápr. 04.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 457 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jún. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria  bécs  klimt  Leopold múzeum  múzeum  szecesszió 

A Szépművészeti Múzeumtól néhány száz méterre található a Múzeumi negyed, ennek egyik múzeuma a Leopold Múzeum. Utólag azért kiderült, a sógorok nem igazán voltak fairek a kiállítás reklámozásával, mivel Klimt kiállításnak állították be. Volt ugyan Klimt festmény is, de alapvetőan az osztrák expresszionizmust mutatták be, főleg Egon Schiele munkásságán keresztül. Lehet, hogy egy osztráknak ez a név sokat mond, de minket Klimt érdekelt volna jobban. Klimt képeiben az volt az érdekes, hogy a "hagyományos" képei viszonylag kevésbé voltak jelen, viszont volt egy jó pár kép, amiről én nem mondtam volna meg, hogy tőle származnak, de szerintem ezek még a tőle elvárt szecessziós alkotásokon is túl tesznek. Ezeken a képeken látszik, hogy tud festeni a szó igazi értelmében. Az, hogy a szecessziós alkotásai ismertebbek, annak is biztosan meg van a magyarázatuk, valószínűleg meglovagolta az aktuális stílust. Szerencsére nála ez bejött, a szecessziós képei is nagyon jók.
Ami a múzeummal kapcsolatban azért zavart, ugyanakkora a belépti díj (kb.), mint a Szépművészeti Múzeumba, de mennyiségileg és minőségileg is ég és föld ez a két hely. Ha valakinek korlátozottak az anyagi lehetőségei, még véletlenül se ezt válassza (válassza pld. a Szépművészeti Múzeumot).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo