Dél-Dunántúli kéktúra 5. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 0203. máj. 20.  - 2013. máj. 20. (661090 nap)

0 hozzászólás I 742 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. aug. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Másnap 10 után indult a vonatunk, így reggel kényelmesen ébredtünk és készülődtünk. Annyira kényelmesen, hogy Csabika szervizelni akarta a telóját, de csak elhalasztotta a a vonatra. Próbáltam lebeszélni, hogy ne piszkálja. Elvonatoztunk Zalalövőre. Csabikának annyit sikerült elérnie, hogy nem keményebb lett a telója, hanem puhább. Azaz sima pumpával akarta fújni, ami arra volt jó, hogy teljesen leeresztette. Zalalövőn hiába akartam már segíteni, nem tudtunk bele fújni.

Ma ott folytattuk, ahol tegnap abba hagytuk. Nekem van itt Zalalövőn két ládikóm azokat megkerestem, Editék addig vettek ücsit meg nézegették az elcseszett telót. Nekem is csak az egyik láda lett meg, másikat hiába kutattam. Neki indultunk a túrának. Kustánszegig erdőkön, dombokon tekertünk, nagyon szép környezetben. Még elhagyott kéményt is megnéztem, nem tudom mi lehetett itt valaha. Én Kustánszegen eltekertem a tóhoz egy geoláda miatt, addig Csabáék mentek tovább. Nem gondoltam, hogy pont a tó másik oldalán lesz a láda. Meg lett, de szépen megkerültem a tavat, és volt ahol út sem igazán volt. Na meg a tóhoz is lejtőn jöttem le, amitt meg nyomhattam vissza ezerrel. Éppenséggel érdemes volt lekukkantani. Hamar befogtam a menekülő párost, újra 3-n nyomtuk. Volt egy eltévelygésünk is. Már átvágtunk a réten is, ahol elég nagy volt fű, még egy elhagyott híd is utunkba került. Még éppen elbírt minket. Egy erdős részén befutottunk a gazba, pedig lett volna jobb út is. Egy öreg bácsival futottunk össze, aki össze is rezzent ahogy kicsörtettünk a bokrok közül, ő meg éppen baktatott haza, valószínűleg a szőlőből. Nagyon szép pincesorra vezetett utunk, ahol még némi fotózásra is megálltunk. Nem mintha máshol nem fotóztunk volna. Elég későn megy a vonatunk, így kényelmesen haladtunk Rádiháza felé. Ahol lovak fogadtak minket, Editke legnagyobb örömére. Persze megálltunk simogatni, meg akácvirággal etetni őket. Ez volt kéznél, vagy fánál :) Faluban derült ki, ez komoly lovas vidék. A kocsmában még egy Pizzát is tudtunk rendelni a szomszéd faluból. Én az állomáson pihiztem, Editék még vissza néztek a lovakhoz. De aztán ők is a vonatot választották Zalaegerszegig. Még a mai naphoz tartozik, hogy Csaba megszenvedte a teló miatt a mai napot. Persze mindenki hibás volt, csak az az ember nem aki reggel "megszerelte" a bringát.

Mai kéktúránk 41,7 km volt, teljes tekerésem viszont 71 km. Eddig megtettem a Dél-Dunántúli kéktúra 38,4 % (215,5 km), a teljes kéktúrából 43,3 %-t (1098,9 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina