Magyarország, Velence, Hauszmann-Gschwind-kastély, SzG3

Magyarország Velence

Ott-tartózkodás ideje: 2013. jún. 14.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 320 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jún. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Hauszmann-Gschwind-kastély  Magyarország  Velence 

Itt lenne egy lehetőség, hogy a Velencei tó idegenforgalmát egy kicsit rosszabb időben is (amikor nem nagyon lehet mit csinálni) fel lehessen lendíteni. Velencén 3 kastély is van: a Meszleny-Wenckheim kúria, a Beck kastély és ez. Ebből a Beck kastéllyal nem kell foglalkozni, magántulajdonban van, nem látogatható. A Meszleny-Wenckheim kúria már érdekesebb lenne, mivel a tóparton található, de már telerakták mindenfélével: könyvtár, házasságkötő terem. Maradna ez a kastély, aminek még a mérete is pont megfelelő, nem túl nagy, nem túl kicsi. Ha kitakarítanák a parkot, ami szerencsére elég nagy, egy gyönyörű kastélyparkkal körülvett kastélyt lehetne kialakítani. Még ha nem is tudnák berendezni az egészet, egy részét biztosan, a maradékot pedig ideiglenes kiállításokra lehetne felhasználni. Elhelyezkedése is megfelelő, mivel a Velencei tavat északról elkerülő főút mellett van.
A Meszleny család a XVIII. században építtette fel ezt a kúriát, majd (mint új tulajdonos), Hauszmann Alajos építette át eklektikus stílusban nyaralónak. A kúria 1923-ban készült el, de a neves építész nem sokáig élvezhette, mert három évre rá meghalt. Az örökösei a budafoki gyáriparos családnak (Gschwind) adták el. 1954-ben államosították, majd ÉDOSZ üdülő lett. Belső része viszonylag jó állapotban maradt meg, több eredeti elem is még megtalálható. A parkot viszont felverte a gaz. A főút felől nem lehet megközelíteni, de ha valaki hátulra kerül, ott be lehet menni a területre, nyitva van a kapu.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo