Alföldi kéktúra 5. nap

Magyarország Miskolc

Ott-tartózkodás ideje: 2013. júl. 29.  - 2013. júl. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 493 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. nov. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Az Alföldön már rég túráztam. De most Editke és Csaba társaságában eljött az idő. Püspökladányban volt a találkozó pont. Itt foglaltam szállást 2 éjszakára, így lesz belőle egy 3 napos túra. Én Tiszavasváriból érkeztem ide, Editkéék előttem értek a szállásra. Összeszedték ami kell a mai túrához és irány az állomás. Vonattal le Biharkeresztesig.

Sok fejtörést okozott ez a 3 nap megtervezése, szállás is jó helyen legyen, mindenhová eljussunk vonattal. A mai nap rögtön kis bemelegítéssel kezdődött, mert Biharkeresztestől várt ránk 22 km tekerés Pocsajig, ahol én legutóbb abba hagytam. Kiválóan időzítettünk, mára ígérik az év egyik legmelegebb napját. A bicajon, aszfaltos úton, mértünk 47 fokot is. Fogyott a folyadék rendesen. Pocsajon pecséttel indítottunk, aztán jöhetett a kéktúra nyomvonala. A Berettyó gátján vitt az út Kismarja felé. Látván, hogy többen fürdőznek, egy járható részen mi is bemártóztunk a Berettyóba. Sekély volt nagyon, még térdig sem nagyon ért, de hűsölésre kiváló volt. Pólóstól mentem be, hogy tovább tartson majd a hűtés. Aztán a helyi menő csávók jó voltából némi "folklór" program is jutott nekünk. Először két fejbúbig besározott csávó hozta az Afrika feelinget. Majd egy cigány csávó pattant bringára és egész nagy lendülettel bele a folyóba. "Alul kormányzott" volt a gép, így az első kerék kitört, aminek vége egy tetszetős perec lett. Mivel olyan gyorsan történt, hogy a fényképezőt nem tudtam elő sem venni, így vállalta az újabb kihívást. De erről is lemaradtam, pedig ez sem volt gyenge eresztés. A harmadik futamra már minden készen állt, és sikerült is megörökítenem néhány fotón. Az első esés nyomai még látszottak a térdén, de nem különösebben viselte meg. A kellemes műsor úton, tovább tekertünk Nagykerekiig. Ahol az állomáson tartottunk némi pihenőt. A volt bakter még itt lakot és kérésünkre, a padláson előtúrt egy régi vasutas pecsétet, ami kiváló volt a túra füzetünkbe. Kútnál hűtés, boltban italozás, majd irány tovább. A Bocskai kastélyt is körbejártuk. Bojt után két tó utunkba esett, ahol szántunk időt fotózásra. Hencida után újra a gáton voltunk, szinte végig Berettyóújfaluig. A meleg ellenére egy kiváló túra volt. Szokásunktól eltérően elértük a korábbi vonatot.

Mai kéktúránk 44,6 km volt, teljes tekerésem viszont 88,9 km lett. Eddig megtettem az Alföldi kéktúra 36,4 % (307,3 km), a teljes kéktúrából 48,8 %-t (1237,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina