Magyarország, Budapest, a Gozsdu udvar, SzG3

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2013. szept. 14.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 418 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. szept. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Budapest  Gozsdu udvar  Magyarország 

Nemrég hivatalos ügyben a Belvárosban voltam, és megnéztem néhány helyet hogy mostanában miként néznek ki? Ezek egyike a Gozsdu udvar. Egy időben elég sokat szerepelt a médiákban, mivel valami jogi vita volt, ha jól tudom, Gozsdu Manó örököseivel. Ugyanis ez a háztömbsor (nevezzük így) az Ő alapítványa révén jött létre az 1900-as évek elején. Amúgy az egész egy nagy sematikus épületsor, tulajdonképpen semmi szép nincs rajta. Sokáig szellemépületként "funkcionált", mígnem 1999-ben magán befektetőknek el nem adták. Ez sem ment simán, mivel itt is többszöri tulajdonos váltás történt. Állítólag az épületek nagy része még most is lakatlan, de legalább a passzázssort lehet használni. "A Gozsdu-udvar összesen 60 000 m² beépített terület foglal magába, és az épületegyüttes földszintjén a 200 méter hosszú sétány körül 12 000 m² kereskedelmi területtel rendelkezik. Az épületegyüttes áll 7 régi, eredeti épületből (számozásuk I-től VII-ig), melyek 6 udvart fognak közre (A-tól F-ig), valamint egy új épületből, amely a IV-hez dilatációs réssel csatlakozva a Holló utcáig ér, illetve a Holló utca 6-tal acélszerkezetű gyaloghídon kapcsolódik össze". (Wikipedia).
A passzázs soron rengeteg kávézó, étterem található. Már nappal is nagy a tömeg (hiszen a Deák tér és a kis kőrút igen közel van), de állítólag egy egy hétvégi napon százezer ember is megfordulhat itt (ezt egy biztonsági ember mondta). Miután a passzázs az egyik oldalon bele csatlakozik a Király utcába, szerves részét alkotja a már korábban elkészült "etető" negyednek. Ha itt valaki éhen hal, magára vessen.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo