Magyarország, Tihany, SzG3

Magyarország Tihany

Ott-tartózkodás ideje: 2013. dec. 04.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 204 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. dec. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: apátság  balaton  barlang  belső tó  forrás barlang  magyarország  templom  tihany

Legalább 100 éve nem voltam Tihanyban, tegnap hivatalos úton erre jártam és útba ejtettem, hogy legalább egy részét meg tudjam tekinteni. Szerencsére a nyári nyüzsgésnek semmi jele nem volt (és parkolási díjat sem kellett fizetni), így nyugodtan lehetett nézelődni. Először a bencés apátsághoz mentem fel, innen nagyon szép kilátás van a Balaton felé. Az apátsággal szemben található a forrás-barlang és mellette az apátság fogadó épülete (magyarul a pénztár). Maga az apátság igen régi, 2005-ben ünnepelte 950 éves jubileumát. Az apátság mellet egy nagyon szépen kialakított sétány található. A forrásbarlang felett pedig egy kicsi, de szép park van, innen ráláthatunk a tihanyi Belső tóra is. Ha lemegyünk oda, a parkolótól kb. 100 m-re található egy stég, itt nyaranta csónakkölcsönző működik. Most nagyon nyugodt volt a tó, bár a partján valamit égettek, ez látszik a Forrás-barlang feletti parkból készített képen. A déli oldalra a kompon keresztül mentem vissza, ilyenkor semmi zsúfoltság nincs, összesen 6 autó kelt át akkor, amikor én is mentem. A tó vize tényleg tisztának látszik, viszont a szokásos sirálytömeg nem kísérte a kompot (a parton is viszonylag kevés madarat lehetett látni, ezek közül is főleg vadkacsák voltak). Persze Tihanynak vannak még egyéb látványosságai, de most ezek nem fértek bele az időmbe, pld.:
- a Tihanyi Szabadtéri Múzeum (skanzen)
- Babamúzeum
- gejzírkúpuk
- barátlakások (barlanglakások).
Ilyenkor télen tényleg szép Tihany és kellemes sétát lehet tenni jó időben.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata