Magyarország, Somogyvár, Széchenyi kastély, SzG3

Magyarország Somogyvár

Ott-tartózkodás ideje: 2013. dec. 05.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 112 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. dec. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: kastély  kastélypark  magyarország  somogyvár  széchenyi

Somogyvár másik nevezetessége (a Bencés apátság romjain túl) a Széchenyi kastély lehetne, ha.... Ha már megint nem szólt volna bele a történelem a dolgokba. De beleszólt és most a kastélyban óvoda, iskola, nevelőotthon, meg számtalan más található. Pedig igen jó alap lehetett volna a Széchenyi család gyűjteménye egy szép, látogatható kastély kialakításához, de "valahogy" nyoma veszett mindennek. Maga a kastély nem túl régi, legalábbis olyan szempontból, hogy 1870-ben alakították át eklektikus stílusúvá, ami a jelenlegi formája. A Széchenyi család ásatta ki először a már említett bencés apátság romjait, innen sok kő került át ide, ezek zömét beépítették a kastély falaiba. A kastélynak 7.000 kötetes könyvtára, értéke bútorzata és hatalmas családi levéltára VOLT (nem a fesztivál). Ezek hollétéről (már ha még megvannak) semmi információt nem találtam az interneten. Mo-n nagyon sok kastély teljes berendezése úgy köddé, mint füstté vált (némelyik szó szerint). Tulajdonképpen el sem tudom képzelni, hogy milyen mennyiségű nemzeti érték tűnt el. Na erről ennyit.
Szerencsére a kastély parkja nagyon szép, úgy láttam, hogy szabadon látogatható, a látképet némileg megzavarja az oda telepített játszótér és egyéb, stílusban nem oda illő dolog. Ennek ellenére aki erre jár, szerintem egy fél-egy órás sétát tehet benne.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata